2014-01-21

Didinti alkoholinių gėrimų akcizą, kad alkoholiniai gėrimai būtų brangesni už sultis, vaisius, daržoves.

Didinti alkoholinių gėrimų akcizą, kad alkoholiniai gėrimai būtų brangesni už sultis, vaisius, daržoves.

N.P.: pritariu tokiai iniciatyvai:

"...Suvokdamas, kad alkoholiniai gėrimai yra pernelyg pigūs ir todėl lengvai prieinami (ypač jaunimui), prašau jūsų dėti visas pastangas, kad alkoholis Lietuvoje būtų branginamas.

Vienas iš vastybės alkoholio politikos principų - mokesčiais mažinti alkoholinių gėrimų prieinamumą. Šios priemonės efektyvumas yra pagrįstas daugeliu mokslinių studijų, o alkoholinių gėrimų kainos didinimas yra pripažintas viena iš efektyviausių priemonių alkoholinių gėrimų vartojimui mažinti.

Dėl šios priežasties prašau visų Seimo narių siekti alkoholinių gėrimų akcizo didinimo, kad situacija, kuomet alkoholiniai gėrimai yra pigesni už sultis, vaisius, daržoves galiausiai pasikeistų ir alkoholis taptų prabangos preke..."


http://www.didesnisakcizas.lt/

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

Būtina didint alkohol.gėrimų akcizą,kad būtų brangesni už sultis.Kainos didinimas-viena iš efektyv.prevenc.priemonių: http://tiny.lt/stme9pr

Pirmadieniai rašė...

Didinant alkoholio akcizą tikėtis didesnės blaivybės yra tas pats, kas griežtinant bausmes tikėtis minimalaus nusikalstamumo. Ir vienu, ir kitu atveju problema nėra sprendžiama iš esmės. Tai simptomatinis "gydymas", turintis diktatoriško tono spalvą. Beje, labai ryškią.