2014-11-11

Ar tikrai A.Visockas Šiauliuose vertas daugiau kritikos, nei korumpuotus projektus stūmusios nomenklatūrinės partijos?

Ar tikrai A.Visockas Šiauliuose vertas daugiau kritikos, nei korumpuotą kultūros fabriko projektą ir šilumos "prichvatizaciją" stūmę socdemai, tvarkiečiai ir konservatoriai?
Pribloškė tiesos.lt portale publikuotas M.Deikaus straipsnis, kuriame nepriklausomas Šiaulių savivaldybės tarybos narys Artūras Visockas apkalbamas, pravardžiuojamas ir įžeidinėjamas, naudojant dabartinę Lietuvos nomenklatūrą aptarnaujančių propagandistų klišes:
http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/mykolas-deikus.-kas-plaukioja-vietos-savivaldos-barsciuose
1. A.Visockas vadinamas "neįsikertančiu" "vidutiniu sportininku-orientacininku" kuo dėtas politiko hobis?
2. Jo komitete, pasirodo, yra žmogus, kurio "šeimos narys dirbo KGB „glaudžiai" kuruojamoje sferoje", bet pavardė neparašoma - gaunasi apkalbos;
3. A.Visockas neįvardintose apklausose pasirodo, vertintas taip pat neigiamai kaip ir Mindaugas Murza. Kokiose apklausose? Kas jas atliko, kada, kur publikuota? Vėl gaunasi apkalbos;
4. A. Visocko komitetas pravardžiuojamas kaip "iš bėdos sudarytas" - kur ten tas varganumas ir bėdos?;
5. M.Deikaus teigimu "A. Visockas per savo beveik 4 metų kadenciją Šiaulių miesto taryboje iš esmės nebendravo su rinkėjais - nesiūlė kaip pakeisti sistemą, nekeitė jos - balsavo „taip kaip reikia", pasirodo "nubeždžioniavo Žakario viešųjų ryšių techniką ir apskritai užsiiminėjo "politinė veikla tinginiams", dirbo "vien dėl įvaizdžio, kaip daro sisteminiai politikai". Ir visa tai rašoma rimtu veidu, tarsi nebuvo kovos už pigesnę šilumą ir prieš korupcinį Kultūros fabriką.
6. Paskutiniai teiginiai - tiesiog mokyklinio lygio patyčių įžeidinėjimai - A. Visocko komitetas vadinamas primenančiu „giminių dešreles" ir kaltinamas vertybių neturėjimu, bei laukiančiu "naujo samčio".
Nesutinku su Mykolu Deikumi: pažįstu Artūrą Visocką jau daug metų, kaip aktyvų viešo intereso Šiauliuose gynėją, ypač daug nuveikusį, kad Šiauliuose nebūtų "prichvatizuota" šilumos gamyba - kad tokios jėgainės liktų savivaldybės nuosavybėje. Šių pastangų rezultatas - pigiausia šiluma iš visų Lietuvos miestų. A.Visockas nuoširdžiai kovojo prieš vieną korumpuočiausių ES pinigų vogimo schemų - taip vadinamo Kultūros fabriko schema, kai Šiaulių socdemų, tvarkiečių ir konservatorių politikai iš visų jėgų bandė nupirkti iš vietinių su paminėtais politikais susijusių verslininkų cheminėms medžiagomis užterštą pastatą už nežmonišką kainą ir toje vietoje "įsisavinant" neįtikėtinai didelę ES pinigų sumą įrengti niekam nereikalingas patalpas neva menininkams, kuriems tų patalpų nereikia, nes nėra tiek menininkų, be to tų patalpų nuoma ir eksploatavimas labai brangiai kainuoja. Šie pinigai galėtų būti panaudoti kituose Šiaulių kultūros objektuose. Už tai nuosekliai daug metų kovojo A.Visockas, aš galiu tai paliudyti, nes pats dalyvavau daugelyje šios kovos etapų Šiauliuose.
Todėl drąsiai užstatau savo reputaciją už A.Visocką, kaip už dorą, turinti vertybes, mokantį ir galinti jas apginti, nuosekliai dirbantį bendrajam gėriui, kuris darbais tą liudija.
Tokius pačius žodžius apie A.Visocką prieš kelis mėnesius girdėjau iš Šiaulių miesto Rėkyvos bendruomenės ir apskrities bendruomenių konfederacijos pirmininkės Nijolės Malakauskienės, nepriklausomos žurnalistės, publicistės, įvairių akcijų organizatorės Irena Vasinauskaitės, daugelio Šiaulių nevyriausybinių organizacijų asociacijos vadovės Vidos Pociuvenės, kurios pasiūlė A.Visockui kandidatuoti kaip nepriklausomam kandidatui į merus ir kurios sutiko dalyvauti jo rinkimų komiteto veikloje ir būti jo rinkimų komiteto kandidatų į Šiaulių miesto tarybą sąraše.
P.S.: M.Deikus suabejojo, ar man užteks Seimo nario algos sumokėti piniginius įnašus už visuomeninius komitetus visoje Lietuvoje. Noriu patikinti, kad užteks, nes rinkėjai, atidavę už mane 9 proc.balsų LR Prezidento rinkimuose, leido susigrąžinti 13000 Lt užstatą, kuris grąžinamas tik tiems kandidatams, kurie surenka daugiau, nei 7 procentus rinkėjų balsų. Dėkodamas už mane balsavusiems, pažadėjau juos skirti visuomenės reikmėms. Esu viešai atsisakęs Konstitucinio Teismo ir Seimo labai negražiais sprendimais nuo šių metų sausio 1 d. susiorganizuotais priedais prie algos - mano atveju tai 1500 Lt, kuriuos kas mėnesį skiriu labdarai. Per rinkimus planuoju juos taip pat skirti visuomenininkams. Taip pat bankas, kuriame laikau savo pinigus, man sutinka paskolinti 30 tūkst.Lt, kuriais nedvejodamas sumokėsiu užstatus už tokius pilietiškus žmones kaip Artūras Visockas visoje Lietuvoje, nes jie tikrai turi didelį žmonių pasitikėjimą ir laisvai daug kartų peržengs užstato susigrąžinimui reikalingą 3 procentų ribą, bus išrinkti merais, turės dideles frakcijas savivaldybėse.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Gerbiamas Nagli, norėčiau paprieštarauti. Pilietybė nėra toks bereikšmis statusas kurį gali išsaugoti visais atvejais. Pilietybė yra susieta su priesaika įpilietinančiai valstybei. Jums nebus sunku rasti JAV įpilietinimo priesaiką internete.Joje įpilietinamasis prisiekia, kad atsisako visų įsipareigojimų(ryšių) su kitomis valstybėmis. Taigi, nauja priesaika kaip ir naikina senąją (prigimtinę). Norint turėti (atgauti) Lietuvos pilietybę būtina Post Factum (Pavyzdžiui po JAV priesaikos) prisiekti Lietuvai. Teoriškai po tokios priesaikos kaip pvzd. Ilgauskas gali netekti JAV pilietybės. Tai tik teoriškai, praktiškai kažin ar būtų pradėta tokia procedūra dėl J. Valstijoms duotos priesaikos sulaužymo. Yra siūlymų visiems buvusiems Lietuvos piliečiams ( ir jų vaikams) suteikti išduoti Lietuvos pasą( kažkas panašaus į lenko kortą, tačiau kiek kitaip traktuojamą, galiojantį pvz. tik Lietuvoje) . Taip pat galimas variantas: visi neturintys Lietuvos pilietybės, tačiau gavę tokį Lietuvos pasą, viso užsienio piliečiai galėtų rinkti vieną Lietuvos Respublikos parlamento narį.Tai tik pasiūlymai. O pilietybė , visgi, gsli būti viena, kaip ir Tėvynė. Išimčių gali būti. Tos išimtys turi būti svarios. Kaip pvz.: tarpukario lietuviai, netekę savo Valstybės... ir panašiai.