2014-11-25

Seimas teisėją A.Pažarskį paaukštino - paskyrė AT teisėju tik 11 balsų persvara.

Seimas teisėją A.Pažarskį  paaukštino - paskyrė Aukščiausiojo Teismo teisėju tik 11 balsų persvara.
V.Vasiliauskas, pažiūrėjęs, kad aš užsirašiau kalbėti prieš teisėjo Artūro Pažarskio paskyrimą AT teisėju, paklausė, kokius argumentus pateiksiu.
Pasakiau, kad kalbėsiu dėl teisėjo A.Pažarskio, kaip pranešėjo byloje, kurioje buvo nuteisti valstybės tarnautojai už bandymą padėti Lubio inicijuotam suskystintų dujų terminalui, kuriame ACHEMA turėjo valdyti 20 proc., o valstybė- 80 proc.ir kalbėsiu dar dėl E.Kusaitės bylos.
V.Vasiliauskas paprašė, kad leisčiau jam kalbėti dėl terminalo, nes jis norėjo kalbėti su panašiais argumentais.
Sutikau ir kalbėjau tik dėl R.Pažarskio sprendimo E.Kusaitės byloje agituodamas balsuoti prieš, nes tame jo sprendime atsiskleidė jo pažiūros - padėti Rusijos spectarnyboms įgyvendinti Lietuvos kompromitavimą remiantis nesančiais įrodymais ir nuteisti E.Kusaitę už nesamą nusikaltimą - už neva planavimą organizuoti teroro išpuolį prieš Rusijos karinę bazę, nors prokuratūra pati pripažino, kad neturi tokių įrodymų ir pati prokuratūra tokį kaltinimą atsiėmė..
A.Pažarskis nusprendė atsisakyti kalbėti Seime, t.y. neatsakinėti į priekaištus - mano galva, tokiu būdu pademonstravo tam tikrą aroganciją. Dėl to taip pat pasisakiau - kad LT teismuose per daug atsiribojimo ir slapstymosi nuo visuomenės, per daug pasipūtimo, nebendravimo, neaiškina priimtų sprendimų motyvų.
Teisėją A.Požarskį puolė ginti Žemaitaitis, Matulas, Gentvilas, Kęstutis Masiulis.
Žemaitaitis ir Gentvilas aiškino, kad tie Seimo naria, kurie rėmė N.Venckienę neturi teisės abejoti teisėjais. Žemaitaitis diskusiją dėl teisėjų tinkamumo pavadino "tuščiu balbatavimu", o Pažarskį kritikavusius seimo narius išvadino "palaikančiais pedofilų klaną".
14.00 buvo slaptas balsavimas, kurio rezultatai:
išduota biuletenių 111,
rasta biuletenių 111,
galiojančių 106,
sugadintų 5,
Už - 61,
Prieš  - 33,
Susilaikė - 12.
Taigi skaičiuojant sugadintus ir susilaikusius kaip prieštaravusius, gautųsi 61 už ir 50 prieš. 
Taigi tarsi ir pakankamai didele persvara. Bet iš kitos pusės beveik visi balsavimai baigdavosi labai didele persvara prezidentūros ir skiriamo teisėjo/os naudai, kaip pvz. dabar dėl teisėjos Alės Bukavinienės, dėl kurios niekas neturėjo jokių pastabų:
išduota biuletenių 111,
rasta biuletenių 111,
galiojančių 106,
sugadintų 5,
Už - 91,
Prieš  - 11,
Susilaikė - 4.
Taigi, skaičiuojant sugadintus ir susilaikusius kaip prieštaravusius, gautųsi 91 už ir 20 prieš. 

Komentarų nėra: