2015-02-28

A.Račas: ketvirtas Lietuvoje pagal gautų balsų skaičių bus N.Puteikis su savo komitetais

A.Račas: "Penkti šiaip jau, vertinant objektyvius duomenis ir statistiką, turėtų būti "Tvarka ir teisingumas", tačiau mano labai drąsi ir daug kam tikriausiai pasirodysianti visiškai kvaila prognozė yra, kad ketvirtas Lietuvoje pagal gautų balsų skaičių bus N.Puteikis su savo komitetais. Tikimybė, kad apsiriksiu, yra nemaža, tačiau mano spėjimas remiasi N.Puteikio rezultatais prezidento rinkimuose bei faktu, kad geriausiai jam gali sektis didžiuosiuose miestuose. Beje, kalbant apie N.Puteikį, mano nuomone, jis padarė klaidą, nusprendęs kandidatuoti ne Klaipėdoje, o Vilniuje, kur jo šansai yra gana maži. Kita vertus, jei jo tikslas yra ne mero postas, o nauja partija, tai toks sprendimas yra suprantamas ir pateisinamas. Mano prognozė N.Puteikio komitetams - 90-100 tūkstančių balsų. Tačiau mandatų - ne daugiau nei kokie 6-8 procentai.
Jei N.Puteikis bus penktas, tai "Tvarka ir teisingumas", išeitų bus šešti. 
labiausiai tikėtina, jog meras Zuokas ir toliau dirbs meru Zuoku, o Vilniaus skola ir toliau didės tokiais pat tempais, kaip ir pastaruosius ketverius metus.
Taip greičiausiai atsitiks todėl, kad antrame ture gali likti A.Zuokas ir V.Tomaševskis, o tada rezultatas, kaip patys suprantate, bus aiškus.
Teoriškai, žinoma, buvo įmanoma, kad į antrą turą, kartu su A.Zuoku, paklius N.Puteikis, surinkęs visus protesto balsus, tačiau dalis tų balsų atiteks P.Gražuliui.
Socialdemokratai taip pat turi nemažai rėmėjų Vilniuje, tačiau jų kandidatas labai jau ne sexy, tad irgi atkrenta.
Realiausią galimybę pasivaržyti su A.Zuoku turėjo jo geras mokinys (įvaldant populizmą) R.Šimašius, jei konservatoriams ir liberalams būtų užtekę proto susitarti dėl bendro kandidato. Bet protas nėra ta savybė, kuriomis pasižymi šios partijos, todėl naudojamas tik šūkiams ant plakatų, o ne pagal paskirtį, o tada ir rezultatai būna atitinkami.
Tai tokios tos mano prognozės. Pirmadienį, kai jos nepsitvirtins, galėsite visi ploti katučių ir šaukti, koks aš kvailas ir nieko neišmanau. Bet būsiu pabandęs."

Komentarų nėra: