2015-03-19

Naglis Puteikis rinkimams išleido viską, ką turėjo, ir dar prisiėmė greitųjų kreditų

Naglis Puteikis rinkimams išleido viską, ką turėjo, ir dar prisiėmė greitųjų kreditų

http://www.15min.lt/naujiena/rinkimai/savivaldybiu-tarybu-rinkimai-2015/naglis-puteikis-rinkimams-isleido-viska-ir-dar-prisieme-greituju-kreditu-847-491823

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai kelis visuomeninius kandidatų sąrašus rėmusiam ir pačiam į Vilniaus merus kandidatavusiam Seimo nariui Nagliui Puteikiui baigėsi skolų kupra. Socialinio tinklo „Facebook" paskyroje Seimo narys nurodė nebeišgalintis apmokėti savo padėjėjų mobiliųjų telefonų sąskaitų. 15min.lt N.Puteikis pripažino, kad rinkimams išleido viską, ką turėjo, ir dar pasiėmė du greituosius kreditus.

„Rūta, gal galėtumėte su manimi rytoj nuvažiuoti į „Tele2" – perrašytume jūsų telefonus atgal, nes įklimpau į labai dideles skolas po rinkimų ir tenka jūsų bei kitų žmonių telefonų sąskaitas apmokėti iš skolintų lėšų. Tokį laišką rašau visiems, kurių telefonus iki šiol apmokėdavau, bet tiesiog dabar jau nebeturiu išeities. Naglis", – tokio turinio žinutę N.Puteikis publikavo socialiniame tinkle „Facebook".

Vėliau jis paaiškino, kad įrašas viešai publikuotas per klaidą. Esą jis rašęs asmeniškai visiems visuomeniniams savo padėjėjams, tačiau netyčia parašęs žinutę viešai.

„Pasidariau šabloną, kad galėčiau visiems visuomeniniams padėjėjams išsiųsti ir netyčia vietoj nustatymo, kad matyčiau tik aš, paspaudžiau, kad viešas būtų. Dabar nėra kaip išimti, nes dar ką nors ne taip pagalvosite. Tokių padėjėjų turiu keliolika, visiems jiems ir siuntinėju iš mobiliojo nukopijavęs", – aiškino jis.

Teko griebtis greitųjų kreditų

15min.lt N.Puteikis pripažino, kad po rinkimų jam likusios skolos išties nemenkos. Nors žmonės Vilniuje rinkimuose dalyvavusiam „Lietuvos sąrašo" komitetui suaukojo 8 480 eurų, tačiau to nepakako ir dar 10 587 eurus rinkimams Vilniuje N.Puteikis skyrė iš savo kišenės.

Paėmiau viską, ką turėjau kreditinėse kortelėse, savo sąskaitose ir dar paėmiau du greituosius kreditus, – sakė N.Puteikis.

Didžiausią dalį asmeninių lėšų N.Puteikis skyrė Vilniuje platinto „Lietuvos sąrašo" reklaminio leidinio kūrimui ir platinimui.

„Reikėjo priimti greitus sprendimus, ar leisti reklaminį „Lietuvos sąrašo" laikraštį Vilniuje ir kokiu tiražu, aš pasiūliau leisti 230 tūkst. tiražu, kad leidinys pasiektų kiekvieną vilnietį ir nusamdyti „Lietuvos paštą", kad laikraštis būtų išnešiotas į pašto dežutes. Sprendimą reikėjo priimti žaibiškai. Žaibiškai reikėjo sumokėti spaustuvei ir „Lietuvos paštui", – pasakojo N.Puteikis.

Tuomet jis tvirtino nesudvejojęs ir nusprendęs dėl gero tikslo paaukoti visas turimas lėšas.

„Paėmiau viską, ką turėjau kreditinėse kortelėse, savo sąskaitose ir dar paėmiau du greituosius kreditus – 3,5 tūkst. eurų. Laikraštis išvis kainavo 18 tūkst. eurų, jam aukojo ir kiti „Lietuvos sąrašo" žmonės", – teigė N.Puteikis.

Rezultatas buvo to vertas

Be to, N.Puteikis iš savo lėšų sumokėjo užstatus Vyriausiajai rinkimų komisijai už dešimt komitetų, iš kurių šeši rinkimuose dalyvavo su pavarde pavadinimuose. Išvis Seimo narys tam išleido 6823 eurus.

N.Puteikis tikina, kad dalį pinigų atgaus, kai visuomeniniams komitetams bus grąžinti rinkimų užstatai. Tačiau ir po to, Seimo nario apskaičiavimu, jam dar liks apie 8 tūkst. eurų skolų.

„Dabar teks laukti grįžtančių užstatų. Beveik visi komitetai, išskyrus tris, peržengė 3 proc. ribą, tai dalis lėšų sugrįš. O likusią dalį skolų atiduosiu iš algos", – sakė N.Puteikis.

Tikslaus plano, kaip atsikratyti po rinkimų likusių skolų, Seimo narys neturi, tačiau, pasak jo, gaunant didelę algą (daugiau nei 2 tūkst. eurų į rankas), tai nebus ypatingai sunku.

„Tas laikraštis tikrai pasiteisino ir tikrai nesigailiu, nes tą sprendimą priėmiau remdamasis savo patirtimi vienmandatėje apygardoje, kur esu laimėjęs. Visada naudojau laikraštį ir pastebėjau, kad daugybė žmonių po rinkimų priėję sako, kad būtent jį paskaitę balsavo už mane. Dabar tą patį sakė vilniečiai", – aiškino N.Puteikis, pridurdamas esąs labai dėkingas „Lietuvos sąrašo" aktyvui ir jo vedliui Dariui Kuoliui, kurie parengė leidinyje skelbtą informaciją.

N.Puteikis tikino esąs labai patenkintas rinkimų rezultatais sostinėje, nes prieš rinkimus manęs, kad Vilniuje merų rinkimuose surinks 5 proc. rinkėjų balsų, o partija sulauks 3 proc. rinkėjų palaikymo.

„Kai gavau 8 proc., o partija 6 proc., įsitikinau, kad laikraščio vaidmuo dėl to irgi buvo labai didelis", – kalbėjo parlamentaras.

Komentarų nėra: