2019-11-05

Kaip Joniškio politikai keršija bekojui neįgaliajam už tai, kad tas pasiprašė elektrinio vežimėlio:

Kaip Joniškio politikai keršija neįgaliajam (neturi vienos kojos) už tai, kad tas išdrįso pasiprašyti elektrinio vežimėlio neįgaliajam, nes senu mechaniniu nebegali kasdien 2 km važiuoti atbulas (nes priekiniai ratukai per maži) į maisto parduotuvę.

 2019 11 04
Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkui Gediminui Vasiliauskui, el. p. gediminas.vasiliauskas@lrs.lt
2019 11 04
DĖL NEĮGALAUS JONIŠKIO RAJONO GYVENTOJO JONO BRIEDŽIO TEISIŲ GYNIMO

Į mane kreipėsi Joniškio rajono gyventojas Jonas Briedis, prašydamas apginti jo teises prieš Joniškio rajono savivaldybės administracijos neveiksnumą ir nenorą suteikti jam pagalbos įsigyjant elektrinį vėžimėlį bei suteikiant visas pareiškėjui priklausančias paslaugas.
Pareiškėjas teigia, kad Joniškio rajono savivaldybės administracijos darbuotojai ne tik jam nepadeda, bet ir bando jį žlugdyti didinant jam mokesčius už socialinės darbuotojos, kuri ateina pas jį į namus, paslaugas, o reabilitologė, kuri pareiškėją apžiūrėjo, tyčiodamasi, pasak pareiškėjo, sako, kad jis turėtų džiaugtis, jog turi antrą sveiką koją ir tik tada, kai neteks sveikosios kojos bus svarstoma galimybė apie elektrinio vežimėlio jam paskyrimą.
Nepaisant to, šių metų spalio 31 dieną pareiškėjas sulaukė skambučio iš Joniškio raj., Gataučių seniūnijos darbuotojų, kad jam, ir taip jau nuskriaustam nekompetentingų Joniškio gydytojų per kuriuos prarado koją, yra keliamas mokestis nuo 9 -10 Eur iki 25 Eur už socialinės darbuotojos, kuri atvyksta pas jį į namus, teikiamas paslaugas.
Pareiškėjas teigia, taip pat esu pats savo akimis tai matęs, kad atvykstanti į namus socialinė darbuotoja jam atveža tik vandens, kurio pats pareiškėjas nebeturi, nes kol gydėsi per Joniškio gydytojų aplaidumą prarastą koją, kaimynų vaikai užkrėtė jo kieme esantį šulinį. Ir dar aptvarko jo vos kelių kvadratinių metrų kambariuką. Ir viskas.
Pas pareiškėją atvykstanti socialinė darbuotoja neturi automobilio, tad daugiau paslaugų ir neteikia. Pats pareiškėjas už savo gaunamas pajamas samdosi kaimynus arba 2 kilometrus atbuline eiga žvyrkeliu važiuoja vėžimėliu apsipirkti maisto produktais, nes techniškai sugedęs vežimėlis, priekiniai ratukai per maži važiuoti su jais į priekį, apsunkina ir taip jau sunkią šio žmogaus kasdienybę.
Prašyčiau svarstyti šį atvejį, įtraukiant jį į komisijos posėdį ir iškviečiant Sveikatos apsaugos ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Joniškio rajono savivaldybės administracijos atstovus.
Seimo narys Naglis Puteikis

Kaip Joniškio politikai keršija neįgaliajam (neturi vienos kojos) už tai, kad tas išdrįso pasiprašyti elektrinio vežimėlio neįgaliajam, nes senu mechaniniu nebegali kasdien 2 km važiuoti atbulas (nes priekiniai ratukai per maži) į maisto parduotuvę: tiny.lt/ge6hrv2

Komentarų nėra: