2019-11-06

Kviečiu rytoj, ketvirtadienį pirmoje dienos pusėje dalyvauti visuomenės mitinge Šiauliuose prieš medžių kirtimą ir turgaus privatizavimą.

Seimo Pirmininkui V. Pranckiečiui
Esu kviečiamas rytoj, ketvirtadienį pirmoje dienos pusėje dalyvauti visuomenės mitinge Šiauliuose prieš medžių kirtimą ir turgaus privatizavimą. 
Mitingas vyks 11 07 d. 11 val. Šiauliuose, Vilniaus g. 193 prie Pelikanų fontano ir Šiaulių banko.
Noriu dalyvauti, nes negaliu ramiai žiūrėti, kaip Aplinkos ministerija pati pažeidinėja jos pačios draudimą kirsti  miestuose storesnius, nei 12 cm apimties medžius. Šiaulių miesto meras A. Visockas prieš pirmą savo kadenciją dalyvaudamas debatuose šiauliečiams žadėjo nekirsti medžių. Deja, įkvėptas Aplinkos ministerijos tylaus pritarimo, meras iškirto visus sveikus medžius Šiaulių bulvare, o dabar ruošiasi iškirsti kelis šimtus medžių Šiaulių centriniame parke.
Jau antro aplinkos ministro prašau sustabdyti sveikų medžių masinį kirtimą miestuose ir miesteliuose, kai vietoj iškirstųjų sodinamos geibios, dažnai importinės vytelės, kurių priežiūrą kainuos keliskart daugiau, nei dabar norimų iškirsti medžių.
Deja, ir pirmas ir antras šios koalicijos aplinkos ministras kažkodėl nestabdo tokio ES ir LT biudžeto lėšų švaistymo.
Tikiuosi spėti į vakarinį Seimo posėdį, tačiau grįždamas iš Šiaulių į Vilnių norėsiu apžiūrėti analogišką barbarystės aktą – Radviliškio mero planuojamą 847 paaugusių ir brandžių medžių iškirtimą Eibariškių parke,  jų vietoje atsodinant 1200 geibių šluotkočių, kurių, kaip jau rodo praktika, dalis nuvys per pirmus 3 metus ir vėl reikės švaistyti ES ir LT lėšas juos atsodinant.

Komentarų nėra: