2019-11-05

Nereikalingi gigantiški projektai: bažnyčių apibetonavimas, sveikų medžių pakeitimas geibiomis vytelėmis - valstybės ir ES lėšų švaistymas.

Šiaulių miesto medkirtystės, Kauno rajono Zapyškio bažnyčios apibetonavimas ir Vilniaus Kreivosios pilies gigantiškų medinių tiltų statyba, kaip ir masinis  gerų medžių keitimas į geibias vyteles - pernelyg brangus išlaidavimas už ES ir LT mokesčių mokėtojų pinigus, kurie turėtų būti nukreipti pirmiausia skurdo ir pajamų nelygybei mažinti, bei švietimui.
Tų projektų iniciatoriai galėtų tartis su suinteresuota visuomene pagal Orhuso konvencijos reikalavimus - tam tereikėtų šių projektų iniciatoriams pasikviesti į diskusijas su tais, kurie abejoja šių projektų tikslingumu.
 Bet Vilniuje matome, kad juodais kostiumais apsirėdę „dėdės", atėję kartu su teistais už ES lėšų iššvaistymą šių gigantomaniškų projektų rangovais, rankomis uždengia visuomenininkų mobilius telefonus, kuriais jie filmuoja tokius svarstymus.
R. Šimašius žadėjo nubausti už tokį viešumo slopinimą, bet kol kas matome, kad viskas vyksta kaip tik priešingai - kad ES ir valstybės lėšų "įsisavinimas" toliau vyksta pogrindyje.

Nereikalingi projektai: bažnyčių apibetonavimas, gigantiškų medinių tiltų statymas, sveikų medžių pakeitimas geibiomis vytelėmis - valstybės ir ES lėšų švaistymas - pirmiausia tokios lėšos turi būti skirtos skurdo ir pajamų nelygybei mažinti, bei švietimui: ttp://tiny.lt/dkguk2h

Komentarų nėra: