2020-01-15

Kodėl konservatoriai, socdemai ir liberalai TAIP ARŠIAI gina Grigeo ir jo savininką Gintautą Pangonį ir kitus, aplinką teršiančius jo kolegas?

Kodėl konservatoriai, socdemai ir liberalai TAIP ARŠIAI gina Grigeo ir jo savininką Gintautą Pangonį ir kitus, aplinką teršiančius jo kolegas?
Vakar, 2020 01 14 d. Seime konservatoriai ir kita opozicija bandė ginti Grigeo taršą ir kitus, aplinką teršiančius socialiai neatsakingus verslininkus: jie visais būdais priešinosi Seimo sesijos pratęsimui. Jų prašė netrukdyti, nes reikia kuo greičiau priimti JAU PARUOŠTĄ aplinkosauginių įstatymų paketą, R. Baškienė.
G. Landsbergis ginčijosi su ja, sakė negirdėjau dėl ko reikia tęsti tą sesiją.
Tada aš nuo šoninio mikrofono pasakiau labai ramiai ir mandagiai, kad gerbiamas kolega G. Landsbergi, Jūs neišgirdote R. Baškienės nurodyto motyvo, tai aš jį dar kartą pakartojau ir nurodžiau, kad būtina kuo greičiau stabdyti Grigeo atvejus ir ir kitus, aplinką teršiančius socialiai neatsakingus verslininkus kuo skubesniu įstatymų priėmimu.
Tada konservatorių atstovai pasakė, kad neva neparuošti tie projektai, į ką aplinkos ministras K. Mažeika tuoj pat paaiškino, kad jie paruošti ir reikia tik 2 Seimo posėdžių ir negalima laukti iki kovo 10 prasidėsiančios pavasario sesijos, nes tarša tęsiasi ne tik Grigeo, o valstybė neturi rimtų svertų tai stabdyti.
Bet konservatoriai ir kita opozicijos dalis vis tiek toliau trukdė tęsti sesiją - išsireikalavo balsavimu pertraukos (kaihttps://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=37067&p_bals_id=-37330 prašo opozicija, užtenka 1/3 balsų), todėl buvome priversti surinkti parašus neeilinei sesijai.

Komentarų nėra: