2020-04-08

DĖL AZARTINIŲ LOŠIMŲ IR VARŽYBŲ INTERNETE UŽDRAUDIMO KARANTINO METU

Vyriausybei 
2020 03 31 
Šiuo metu virtualią internetinę erdvę užtvindė reklamos srautai, skatinantis didesnį įsitraukimą į azartinius lošimus ir varžybas.
Siūlome uždrausti azartinius žaidimus ir lažybas internetu Lietuvos teritorijoje karantino metu, nes nuo jų ypač nukenčia socialiai mažiau apginti, neturtingi gyventojai, pernelyg azartiški ir kiti, kurie dėl vienokių ar kitokių priežasčių negalintys sutramdyti savo potraukio lošti ar lažintis ir tokiu būdu pralošia labai dideles sumas, pasmerkdami save ir savo artimuosius nuolatiniam nepritekliui.
O tai karantino metu gali kelti grėsmę jų sveikatai ir gyvybei.
Azartinių žaidimų ir lažybų, kurie atliekami gyvai, metu tokie asmenys yra labiau kontroliuojami, deja, karantino metu tai darydami iš namų jie gali išleisti visus savo pinigus.
Kai kuriose Skandinavijos šalyse lažybų ir azartinių žaidimų metu internete yra ribojamos sumos, kurias galima per dieną ir per mėnesį pralošti - taip jų politikai siekia, kad socialiai pažeidžiamiems ar pernelyg azartiškiems asmens liktų būtina mėnesio suma pragyvenimui.
Tuo tarpu Lietuvoje esant karantinui internetu žmogus gali pralošti ne tik visas turimas sąskaitose pinigines lėšas, bet ir turtą, nes galima imti paskolas iš individualių skolinimo platformų užstatant turtą, o notarai veiklą tęsia ir tvirtina tokius sandorius
Todėl prašome inicijuoti  azartinių žaidimų ir lažybų internetu uždraudimą Lietuvos teritorijoje karantino metu, taip sustabdant azartinio verslo magnatų paspelnijimą žmonių sąskaita ekstremalios situacijos metu.

Seimo  nariai 
Povilas Urbšys
Naglis Puteikis

Komentarų nėra: