2020-04-22

DĖLINFORMACIJOS KAM ATITEKO NUOMOS KOMPENSAVIMO PINIGAI IR AR BUVO ŠIOS PAGALBOSGAVĖJAI SUMAŽINO NUOMOS KAINAS NUOMININKAMS IR KURIEMS KIEK

Seimo Antikorupcijos komisijai

  2020 04 22  

Kolegos, šiandien vykusiame Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje į mano klausimą kiek ir kam paskirstyta pinigų  verslo nuomos nuostoliams dengti ir kam dėl to realiai iš mažųjų nuomininkų buvo palengvinta nuomos našta, sakėte, kad jie dar nepaskirstyti, nes tam neva reikia įstatymo.

Bet jo nereikia, štai citata iš žiniasklaidos: „Vyriausybė trečiadienį iš pasiskolintų lėšų paskirstė apie 271,5 mln. eurų. Iš jų 100 mln. eurų skirta verslo nekilnojamojo turto nuomos kaštams padengti" - https://www.delfi.lt/verslas/verslas/verslo-nt-nuomai-padengti-100-mln-euru-keliams-150-mln-euru.d?id=84111029

Prašyčiau komisijos pirmininko padėti gauti informaciją, kam atiteko aukščiau minėti pinigai ir ar šios pagalbos gavėjai didieji prekybos ir pan. centrai sumažino nuomos kainas nuomininkams ir kuriems kiek.

Nes per praeitą ekonominę krizę 2008-2011 m. kaip skelbė Europos komisija, turtingiausieji Lietuvos gyventojai uždirbo 2 milijardais litų daugiau, nei iki krizės per analogišką laikotarpį, o neturtingiausiųjų pajamos smuko 7 milijardais litų, lyginant su ikikriziniu analogišku laikotarpiu.

Ar neatsitiks ir šį kartą panašiai, jei mes nesiimsime prevencijos tokiems procesams?

Atsakymą prašau siųsti el. paštu.

Pagarbiai

Seimo narys                                                                   Naglis Puteikis

Komentarų nėra: