2020-06-17

Trys partijos - A. Juozaičio vadovaujama Santalka Lietuvai, tautininkai ir centristai susitarė eiti į Seimo rinkimus bendru sąrašu.

Kviečiame prisijungti ir kitas viešą interesą ginančias patriotines partijas, o piliečių prašome palaikymo:

SUSIVIENIJO TRYS POLITINĖS PARTIJOS
2020 birželio 16 diena, Vilnius
Trijų politinių partijų lyderiai – Naglis Puteikis, Arvydas Juozaitis ir Sakalas Gorodeckis –  sutarė dėl bendrų veiksmų ir bendro sąrašo, dalyvaujant rinkimuose į Seimą bei po rinkimų formuojant bendrą frakciją Seime. Jungtis Lietuvos Centro partiją „Gerovės Lietuva", Kartų solidarumo sąjungą - Santalką Lietuvai ir Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungą įkvėpė siekis išsaugoti nacionalinę demokratinę valstybę.
Šių partijų lyderių pasirašytame susitarime sakoma, kad teisingumas yra tapęs turtingųjų ir galingųjų preke, iš žmonių atimama vis daugiau konstitucinių teisių, oraus gyvenimo viltis menkėja. Seimas atidavė suverenią tautos valdžią neskaidrioms interesų grupėms, dažnai veikiančioms prieš Valstybę ir Tautą. Seimu pasitiki mažiau nei penktadalis Lietuvos gyventojų. Bendras visuomenės viešasis interesas tapęs tuščia deklaracija, "gerove", kurios teisingumo sistema nebegina o politikų ir aukščiausio lygio valstybės pareigūnų asmeninės atsakomybės stoka ir nebaudžiamumas griauna Valstybės ateitį.
Susitarime akcentuojame, kad masiška bedarbystė gresia smulkiam ir vidutiniam verslui, šeimos ūkiams. Tai ūkio subjektai, kurie į valstybės biudžetą sumoka apie 3/4 mokesčių ir sukuria net 4/5 darbo vietų, tačiau nesulaukia tinkamo valstybės dėmesio ir kreditavimo. Viešojo sektoriaus darbuotojai – mokytojai, mokslininkai, gydytojai, eiliniai valstybės tarnautojai – negauna deramo atlygio. Valstybėje akivaizdžiai nemažėja dirbančiųjų skurdas. Šeimos, auginančios vaikus, kenčia nepriteklių.
Šioms politinėms jėgoms labai svarbus yra lietuvybės išsaugojimas. Lietuvybė, lietuvių kalba, tautiniai simboliai stumiami iš viešos erdvės.
„Istorinė atmintis niekinama, o istorinis paveldas ir gamta niokojami," – konstatuojama susitarime.
Suvienijus jėgas ir pastangas bendram darbui, tikimasi padėti Lietuvos piliečiams išsaugoti darbo vietas, likti Tėvynėje ir čia kurti šeimas bei auginti vaikus.
„Mes buriamės skurdinamos daugumos labui," – teigia trijų partijų vadovai, kviesdami ir kitas partijas jungtis bendram koaliciniam darbui ir tikėdamiesi žmonių supratimo, pritarimo ir palaikymo.
Politinių partijų pirmininkai:
Kartų solidarumo sąjungos - Santalkos Lietuvai pirmininkas            Arvydas Juozaitis
Lietuvių tautininkų ir respublikonų sąjungos pirmininkas     Sakalas Gorodeckis
Centro partijos „Gerovės Lietuva" pirmininkas                     Naglis Puteikis

Komentarų nėra: