2008-04-02

D.Elertas ir R.Adomavičius - ne kontrabandininkai ir turi labai daug draugų

Vakar paskelbtas "bajeris" kai kuriems mano pažįstamiems pasirodė toks tikroviškas, kad kai kas labai rimtai ieškojo būdų gelbėti istorikus, užlėkusius su anodijaus kontrabanda: skambino , siūlė steigti gelbėjimo komitetą, aiškino, kad akivaizdu, kad nedori statybų verslininkai pakišo alternatyvinius paminklosaugininkus.
Dalis žmonių atėjo net ir į TS būstinę siūlydami pagalbą paminklosaugininkams - "kontrabandininkams".
Labai atsiprašau visų, kurie puolė gelbėti D.Elerto ir R.Adomavičiaus. Ir dar kaip tyčia dar kaip koks sadistas sudramatinau pavadinimus ir išsiunčiau papildomai elektroniniais laiškais.

Bet iš kitos pusės šis įvykis parodė ir labai svarbų dalyką: Dainiau ir Romaldai, pasirodo Jūs turite labai daug draugų ir sąjungininkų.

Beje, anodijaus vartojimą postsovietinėje literatūroje pirmas ir kol kas vienintelis išsamiai ištyrė ir dalį medžiagos paskelbė žinomas Afganistano karo veteranas Zigmas Stankus savo pirmojoje knygoje "Kaip tampama albinosais" (visą knygą galima atsisiųsti iš čia).
Paties Zigmo teigimu anodijaus, kaip tarpukario svaiginamosios kontrabandinės medžiagos vartojimas labai lengvai iš Tauragės, kaip pasienio su Vokietija krašto, persikėlė po karo ir į Klaipėdą.
Zigmas sakė, kad iš tikrųjų pagirios nuo anodijaus visdėlto būna labai sunkios ir kvapas nuo vartojusio šį lakų eterį sklinda labai toli.
Visa kita kas
aprašyta čia , ar paskelbta alfoje.lt, "Klaipėda.15 minučių" ir ve.lt atitinka tikrovę, bent jau pagal Z.Stankaus knygą ir jo autentiškus pasakojimus apie jo paties patirtį.
Susidaro įspūdis, kai kai kurie leidiniai ir www šį pranešimą priėmė už gryną pinigą, pvz. vakarozinios.lt ir balsas.lt (matyt todėl, kad patys perspausdino iš kitų leidinių, kuriems jis buvo sisunčiamas su atitinkama žyma).
Tačiau ir čia nėra to blogo, kuris neišeitų į gerą: vien ko vertas patikėjusio šia žinia žmogaus komentaras, kurį pateikiu žemiau. Ir dar - vargstančius mokytojus DELFI užsakymu „Spinter tyrimų“ atliktos apklausos duomenimis remia du trečdaliai gyventojų, tai manau tas pats ir su kultūrininkais -muziejininkais:

Pamąstymui 2008-04-01 18:21:23 (http://www.balsas.lt/naujiena/189361):
Reikėtų Vyriausybei daryti išvadas. Muziejininkų atlyginimai žemiau bet kokios kritikos. Ir pagąsdinti jie neturi kuo - muziejus ne mokykla, ne sveikatos įstaiga, netgi ne policijos ar gaisrininkų institucijos.... Muziejininkai priversti ieškotis papildomų pajamų, nestebina, kad ir tokiu keliu. O gali būti prasčiau, kai pradės eksponatus pardavinėti antikvariatams... Koks požiūris į kultūros institucijas, toks ir nelauktas rezultatas. Laukime toliau.

Komentarų nėra: