2009-08-01

Ar M.Gelažnikas paminklosaugininkus, ar jie jo kolonas?

Nuotraukoje  - savavališkai M.Gelažniko įrengtos kolonos Vilniaus senamiestyje Didžioji g. 15.

N.P.: tos Mariaus Gelažniko savavališkai įrengtos neskoningos ir senamiestį bjaurojančios kolonos yra testas paveldosaugininkams: jei jos lieka, tai tegu jie išeina, nes tai rodytų, kad jie yra visisškai bejėgiai įvesti nors minimalią tvarką savo srityje.

M.Gelažnikas raginamas prabangiomis vitrinomis neniokoti kultūros paveldo

www.DELFI.lt 2009 07 31 d.

Vilniaus apygardos teismas įpareigojo verslininką Marių Gelažniką iki š. m. rugsėjo 15 d. pertvarkyti savavališkai padidintas ir pakeistas vitrinas jo vadovaujamoje parduotuvėje (Didžioji g. 15, Vilnius). Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorei Dianai Varnaitei kelia nerimą tai, kad nors iki Vilniaus apygardos teismo sprendimo pabaigos liko vos 1,5 mėn., M. Gelažnikas dar jokių darbų nepradėjo. Departamento direktorė reikalauja, kad verslininkas įvykdytų teismo sprendimą.

Kaip praneša Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, pastatas Didžiojoje g. 15 yra įrašytas į Kultūros vertybių registrą, tad darbai šiame kultūros paveldo objekte turi būti atliekami laikantis paveldo objektų tvarkybos technologijų, juos vykdyti turi teisę tik atestuoti specialistai.

Jei M. Gelažnikas laiku ir tinkamai neįvykdys teismo nutarties, antstolis atliks priverstinio vykdymo veiksmus ir vėliau išieškos iš verslininko vykdymo išlaidas, o Departamentas kreipsis į teisėsaugos institucijas dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo.

Primename, kad M. Gelažnikas už pažeidimus, susijusius su minėto pastato niokojimu ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymu buvo ne kartą baustas.

Departamento direktorė reikalauja, kad iki š.m. rugpjūčio 7 d. verslininkas informuotų apie veiksmus, kurių imsis ir pateiktų jų grafiką, kad būtų laiku ir tinkamai įvykdyta teismo nutartis. Taip pat verslininkas ne vėliau rugsėjo 15 d. turi informuoti apie įvykdymo rezultatus.

Apie tai rašyta ne kartą, beje ir apie tai, kad valdininkai dangsto šias įžūlias savavales statybas:

http://whatson.delfi.lt/news/people/article.php?id=18314295;

Seimo kontrolierė: M. Gelažniko nelegalias statybas remia VAVA   2008 06 09 vtv.lt http://www.vtv.lt/naujienos/savaites-tema-/seimo-kontroliere-m.-gelazniko-nelegalias-statybas-remia-63.html

3 komentarai:

Unknown rašė...

Gelažnikas geriau žino kas gražu. Paminklosugininkai pralaim4s.
Be to jis kultūristas.:)))

Naglis Puteikis rašė...

Šakės paminklosaugininkams, jei jsikultūristas nuo žodžio "kultūra". Na o jei nuo žodžio "kūno kultūra", tai pas mus ir buvusių desantininkų ir karatistų, aikido'istų ir visokio kitokio panašaus meno specialistų tebepraktikuojančių yra pakankamai, todėl ir apsiginti ir įkrėsti į kailį galime be problemų.

Anonymous rašė...

Mano vyras išėjo iš namų gyventi pas kitą darbe sutiktą moterį ir atsiuntė man skyrybų dokumentus. Nenorėjau skyrybų, nes labai myliu savo vyrą ir nenoriu, kad šeima subyrėtų. Įtariau, kad moteris mano vyrą surišo burtais, kad jis negalėtų grįžti į šeimą. Ieškojau patarimų, kaip susigrąžinti savo vyrą, ir radau komentarą, kuriame sakoma, kad daktaras Ige Ajayi padėjo jai susigrąžinti vyrą po kelių mėnesių išsiskyrimo, todėl iš komentaro paėmiau daktaro Ige Ajayi el. laišką. Išsiunčiau jam laišką ir elektroninį laišką apie savo problemą, o jis man atsakė ir patikino, kad susigrąžins mano vyrą per dvi dienas, o mano didžiausiai nuostabai, mano vyras sugrįžo pas mane po dviejų dienų, kaip pažadėjo daktaras Ige Ajayi. o dabar mano vyras. vyras grįžo su manimi ir yra dar labiau mylintis nei anksčiau. Taip pat galite kreiptis pagalbos į dr. Ige Ajayi el. paštu: drigeajayi@gmail.com arba WhatsApp telefonu +2348130035939