2009-11-05

Kultūros ministerija skatina šešėlinę ekonomiką?

Plakatas 'Nemaitink korupcijos', aut. Simona Petraitytė.

N.P.: vakar delfi.lt paskelbė, kad Lietuvoje šešėlinė ekonomika užima gal 25 procentus BVP. Ir kad mes šioje srityje kartu su Latvija pirmaujame Europoje blogąja to žodžio prasme. Štai kur nearti dirvonai papildomiems pinigams krizei  gesinti.

Tik va bėda, kad tą šešėlinę ekonomiką remia ir skatina pati valdžia – šiuo atveju Kultūros ministerija, kuriai tiesiogiai pavaldi biudžetinė organizacija Lietuvos operos ir baleto teatras:

Juodoji buhalterija

Linas Vičius delfi.lt 2009 lapkričio mėn. 4 d. 16:47

Kiekvieną sykį apsilankius Lietuvos operos ir baleto teatre, man iškyla klausimų dėl jame veikiančių kavinių-barų pajamų apskaitos teisėtumo. Lankausi ne pirmus metus, tačiau nė karto nesu gavęs čekio ar kito bent kiek į jį panašaus dokumento, patvirtinančio sumokėtas lėšas, kaip ir nemačiau kasos aparato.

Nesu kompetentingas spręsti apie galiojančią mokesčių ir pajamų apskaitos tvarką, bet, kiek man žinoma, didžioje pasaulio dalyje (ir visoje ES) sumokėjus už prekes ar paslaugas gaunamas čekis. Ypač kai kalbame ir apie prekybą alkoholiu.

Sakoma, kad pagal tai, kokie operos rūmai ir kokia publika jose renkasi, sprendžiama apie šalį. Sprendžiant iš mūsų operos ir baleto rūmuose galiojančios tvarkos, galime daryti prielaidą, kad Lietuvoje galima vesti „juodąją" buhalteriją?

Komentarų nėra: