2009-11-01

Lietuvą valdo klerkai, o ne žmonių atstovai Seime ir savivaldoje

N.P.- Klerkai išgrobsto biudžetą, o politikai tik bejėgiškai tai stebi.- ‚2010 metų biudžetas' - R.Daukanto karikatūrų blogas www.daukantas.com, skelbiama autoriaus sutikimu.

N.P.: jau rašiau, kad laiku neužkirtusi kelią piktnaudžiavimu premijomis Vyriausybė atrišo nevaržomą jų potvynį („Algų ir priedų vis negana - ar tikrai Permainų koalicija?"). Tą patį spėjau ir apie I.Degutienę – jei neatleis iš darbo laikino kanclerio, kuris taip pat taškėsi premijomis, tai nesuvaldys valstybės („Seimas ir toliau taškosi piniginėmis premijomis").

Taip ir vyksta – nors tarnybiniais automobiliais namo važinėti negalima (išskyrus statutinių įstaigų tvarkose nurodytas išimtiniais atvejais), bet tai negalioja laikinam seimo kancleriui. I Degutienė pasiūlė jam pasitraukti, jei nesutinka.

Pažeidimas akivaizdus – naudojimasis tarnybine padėtimi ir valstybės turto (šiuo atveju benzino) švaistymas. To daugiau nei pakanka atleisti iš darbo iš karto.

Jei I.Degutienė to nepadarys, jos laukia Vyriausybės likimas, kuri po to, kai nenubaudė premijas dalinusių klerkų, nebegalėjo net etatų sumažinti, nes klerkai jos nebijojo, negerbė, todėl ir neklausė.

Tarnybinį BMW laikinasis Seimo kancleris laiko savo garaže

BNS 2009 10 30 d. 19:11

Laikinasis Seimo kancleris Gedeminas Aleksonis jam priskirtą tarnybinį automobilį BMW naudoja kaip nuosavą. Iš biudžeto išlaikomą automobilį G.Aleksonis nuolat laiko savo pašonėje - namo garaže.

Kaip praneša naujienų portalas lrytas.lt, iš savo namų esančių tolėliau už Vilniaus, netoli Nemenčinės, valdininkas nesiteikia į darbą vykti savo mašina. Jam nereikia dairytis ir taksi ar autobuso, mat garaže kaip savo laiko tarnybinį BMW.

Jį užsikurti G.Aleksonis gali bet kada ir sukti kur panorėjęs. Penktadienio rytą "Lietuvos ryto" televizijai pavyko užfiksuoti, kaip valdininkas sėda į Seimo garažo BMW ir nurūksta savais keliais.

Po poros valandų jau Seime paklaustas apie tarnybinius automobilius G.Aleksonis aiškina, nežinantis kad kas juos naudoja savo reikmėms.

Tačiau paaiškėjo, kad laikinasis kancleris Seimo automobilį savo reikalams naudoja ne tik darbo dieną. Tarnybinį BMW savo pašonėje valdininkas laiko ir savaitgaliais.

Dėl laikinojo kanclerio veiksmų parlamento vadovė Irena Degutienė penktadienį skubiai sušaukė neeilinį valdybos posėdį. Nutarta kreiptis į Valstybės kontrolę ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisija.

"Ištisai, ką darau, tai vertinu laikinojo kanclerio poelgius. Jie yra tikrai blogi. Aš neturiu kol kas kitokios išeities, kaip gyventi tokioje situacijoje, iki tol, kol atsiras žmogus, kuris bus teikiamas Seimui tapti kancleriu. Kartoju: šio žmogaus aš tikrai nesiūlysiu. Bet jis liks pavaduotoju. Kai bus naujas kancleris, tai tas ir apsispręs", - sakė Seimo pirmininkė.

BNS žiniomis, penktadienį ji pasiūlė G.Aleksoniui pačiam pasitraukti iš pareigų, bet šis esą atsisakė tai padaryti.

G.Aleksonis laikinai Seimo kanceliarijai vadovauja mažiau nei pusmetį. Triukšmo jau kilo dėl to, kad jis pusės algos dydžio priedais apdovanojo jubiliejus šventusius kai kuriuos kanceliarijos darbuotojus, vienai Teisės departamento darbuotojai leido išeiti 3 mėnesių atostogų - už jas moteris gavo atostoginius, bet po kelių savaičių vėl grįžo į darbą ir ėmė algą, naujajai Seimo kasininkei per bandomąjį laikotarpį skyrė maksimalią algą.

Buvęs Seimo kancleris Gintautas Vilkelis iš pareigų atleistas šį pavasarį dėl neūkiškumo.

Komentarų nėra: