2010-05-28

Pašalpa mirus politikui 4 kart didesnė, nei už paprastą žmogų

N.P.: Netikiu, kad Kauno miesto tarybos nariai, kurių nemažai pažįstu, būtų galėję balsuoti už tokį sprendimą. Įdomiausia tai, kad nuotrauka, kuri iliustruoja šią neįtikėtiną žinią iš Kauno, vaizduoja Klaipėdos miesto tarybos valdančiąją daugumą - liberalcentristus, socdemus ir Rusų aljansą. Man, kaip Klaipėdos miesto tarybos nariui, pilnai tikėtina, kad tokį sprendimą jei galėtų priimti, o va kad kauniečiai - tai netikiu nė už ką.

Mirus tarybos nariui – 4 tūkst. litų išmoka

Kauno diena 2010-05-28 Rūta Stankevičiūtė r.stankeviciute@kaunodiena.lt

Mirus tarybos nariui jo artimieji gaus beveik 4 tūkst. litų išmoką, tai yra penkis kartus daugiau negu tokiomis aplinkybėmis skiriama kitiems kauniečiams.

Tarybos nariai be didesnių diskusijų sutarė, kad nuo šiol mirus buvusiam merui ir bet kuriam kitam tarybos nariui, jį laidojusiems artimiesiems bus išmokama 30 bazinių socialinių išmokų pašalpą. Tai yra beveik 4 tūkst. litų suma - penkis kartus didesnė negu tokiais atvejais skiriama visiems kitiems kauniečiams.

...

Kauno technologijos universiteto profesorius politologas Algis Krupavičius tokį tarybos sprendimą vadina nesusipratimu, kuris didins visuomenės ir valdžios susipriešinimą bei visuomenės nepasitikėjimą valdžia.

Toliau - čia

 

Iš tarybos sprendimo (http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.showdoc_l?p_id=32966&p_query=&p_tr2=&p_org=425&p_fix=y) aiškinamojo rašto (http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.dok_priedas?p_id=61715) :

Kokių pozityvių rezultatų laukiama. Kauno miesto savivaldybės administracija, gavusi buvusių Kauno miesto (Kauno miesto savivaldybės) tarybos narių ir buvusių Kauno miesto merų šeimos nario prašymą, pageidaujančio gauti išmoką, ir, vadovaudamasi šiuo tarybos sprendimu patvirtintu Vienkartinių piniginių išmokų buvusių Kauno miesto (Kauno miesto savivaldybės) tarybos narių ir buvusių Kauno miesto merų mirties atveju skyrimo tvarkos aprašu, išmokės, šeimos nariui laidojusiam buvusį Kauno miesto (Kauno miesto savivaldybės) tarybos narį ir buvusį Kauno miesto merą, – 30 BSI (bazinė socialinė išmoka) dydžio išmoką.

Galimos neigiamos pasekmės priėmus projektą, kokių priemonių reikėtų imtis, kad tokių pasekmių būtų išvengta. Neigiamų pasekmių nenumatoma.



Komentarų nėra: