2010-05-30

Ko trūksta Klaipėdoje ir politikoje

N.P.: čia mano prisistatymo lankstinukas 2010-05-30 d. TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus visuotiniam narių susirinkimui, kuri turi slaptu balsavimu išrinkti TS-LKD savivaldos rinkimų sąrašo lyderį:

 

Esu Naglis Puteikis, TS-LKD Klaipėdos m. skyriaus pirmininkas.

Kandidatuoju į TS-LKD sąrašo lyderius, nes manau, kad mūsų partija privalo pakeisti kai kuriuos labai svarbius dalykus Klaipėdoje:

 

1. TRŪKSTA PAGALBOS:

Per mažai pagalbos, atjautos, supratimo „mažajam" žmogui, kuris yra užguitas, paliktas nelaimėje ir todėl negali pats apsiginti nuo gyvenimo negandų, arogantiškų oligarchų, korumpuotų politikų, abejingų savanaudžių valdininkų, pasipūtusių komunalininkų.

 

2. TRŪKSTA TEISYBĖS:

Gaunančių dešimtis tūkstančių Lt per mėnesį algas Klaipėdos savivaldybės komunalinių įmonių vadovų yra jų pavaduotojų yra vos ne tiek pat, kiek tose įmonėse dirbančių kontrolierių. Tokiems dešimtatūkstininkams rūpi kuo didesnės komunalinių paslaugų kainos, o ne žmonės, iš kurių jie tuos mokesčius susirenka.

 

3. TRŪKSTA LYGYBĖS:

Turinčių daugiau nei 1 mln. Lt vertės nekilnojamojo turto (neskaičiuojant butų) tikrai yra daugiau, nei 4000 Lietuvoje. Jie privalo mokėti nekilnojamojo turto mokestį.

 

4. TRŪKSTA SAIKO:

Politikai ir kiti pareigūnai vykdomojoje valdžioje sunkmečiu privalo atsisakyti priedų prie algų. TS-LKD atstovai savivaldybių tarybose privalo atsisakyti neapmokestinamų ir neatsiskaitytinų išmokų už kanceliarines prekes.

 

5. TRŪKSTA DRĄSOS:

Kovoti su korupcija. Ypač valdiškų statybų ir komunalinių įmonių pirkimuose.

 

6. TRŪKSTA RYŽTO:

Kovoti su didesniais nei kaimyninėse šalyse antpelniais, viršpelniais, iki šiol nekontroliuotomis monopolijomis.

 

7. TRŪKSTA TEISINGUMO:

Žaliavos pinga, sąnaudos mažėja, tačiau šildymas, elektra, vanduo ir šiukšlių išvežimas kasdien brangsta. Konkurenciją prižiūrinčios ir vartotojų teises turinčios ginti institucijos apsimeta, kad dirba, Klaipėdos m.savivaldybė apsimeta, kad nieko nemato.

 

8. TRŪKSTA SOLIDARUMO:

Gigantiškoms statyboms Klaipėdoje nieko netrūksta, nei biudžetinio finansavimo, net skolinamasi iš bankų, o taupyti turi kol kas tik „mažasis" žmogus.

 

9. TRŪKSTA TIKĖJIMO, VILTIES:

Imkime, ir parodykime tai visiems savo pavyzdžiu. Ir pasitarkime prieš tai su bendrapartiečiais ir su visais klaipėdiečiais, ką ir kaip reikia toliau daryti, kad aukščiau išvardintų dalykų netrūktų ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje.

 

Manu, kad dirbdamas rinkimų štabo vadovu praeituose Seimo ir Europos Parlamento rinkimuose, kai mūsų partijai pavyko po ilgos pertraukos vėl surinkti daugiausia klaipėdiečių balsų, įrodžiau, kad galiu ir sugebu organizuoti geras permainas.

2010 05 30

Naglis Puteikis

 

Tel. 8-652-76250

El. paštas: puteikis@gmail.com; tinklapis: www.puteikis.lt;

Komentarų nėra: