2015-04-05

R.Sadauskas-Kvietkevičius siūlo "Lietuvos sąrašui" eiti į Seimo rinkimus suburiant nesisteminius visuomenininkus:

R.Sadauskas-Kvietkevičius siūlo "Lietuvos sąrašui" eiti į Seimo rinkimus suburiant nesisteminius visuomenininkus:
"Visi supranta, kad Drąsos kelias po Neringos Venckienės pabėgimo iš Lietuvos yra pasmerktas tyliai sunykti, bet iš gausaus būrio su ta pačia banga į politiką atėjusių arba į ją sugrįžusių visuomeninių
judėjimų ir pavienių aktyvistų dar įmanoma sulipdyti kažkokį jauką protesto balsams nukanalizuoti per 2016 m.Seimo rinkimus.
Dariaus Kuolio vadovaujamo Lietuvos sąrašo įtraukimas į Vilniaus valdančiąją koaliciją visai nereiškia, kad jo pasekėjai žodį „Tiesos" nuo šiol kreidelėmis paišys ne Daukanto, o Europos aikštėje. Nors trečiajame to judėjimo ešelone buvo tikras gyvenimo nuskriaustų veikėjų terariumas, bet į Vilniaus tarybą jo atvesta ekonomistė Aušra Maldeikienė, ekologas Liutauras Stoškus ir aktorius Gediminas Storpirštis, dirbdami valdančiojoje koalicijoje, kur reikės ilgai ir nuobodžiai tvirtinti begales detaliųjų planų pakeitimų ir šunų vedžiojimo tvarkos aprašų papildymų, turėtų pamažu išsivaduoti nuo radikalizmo. Juo labiau, kad ta koalicija, suburta tarsi vaikui nupirkti dviem dydžiais didesni batai, sprendimus galės priimti ir be jų balsų.
Tas vaidmuo, Facebooke diskutuojant šia tema, vilnietės Jurgitos Gintautaitės itin vykusiai palygintas su glamžytu popieriumi didelio koalicijos bato nosyje, buvusius nesisteminius visuomenininkus galėtų parengti 2016 m.pakartoti tai, ką 2008 m. pavyko padaryti Arūno Valinsko suburtai pramogų pasaulio žvaigždžių partijai. O per tą laiką gal ir sisteminėms partijoms pavyks iš savo broilerių užsiauginti naujų superherojų, vertų užimti Sąjūdžio laikų titanų vietas":
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/r-sadauskas-kvietkevicius-sajudzio-titanai-isejo-reikia-nauju-didvyriu.d?id=67628470

Komentarų nėra: