2017-02-23

Aiškėja "Geotermos" naikintojų pavardės: AB "Lietuvos energijos gamyba" vadovė E.Čiužaitė.

Sąjūdžio laikais visuomenė pradėjo reikalauti slaptojo nomenklatūrinio valdymo pavardžių. Tuo metu tai praskaidrino daugelį dalykų. Dabar pagal praktiką esame grįžę į sovietijos laikus, tik tie slaptojo valdymo veikėjai mėgsta girtis tariamais ES standartais. O kaip yra iš tikrųjų? Štai susipažinkite: AB "Lietuvos energijos gamyba" vadovė Eglė Čiužaitė. Jos vadovaujama įmonė kaip "Geotermos" akcininkė neva bandė gaivinti Geotermą, bet rezultatas - įmonė griaunama stabdant šilumos gamybą. Bandė "gaivinti" slapta nuo visuomenės, nesikviesdama geotermijos mokslininkų, ankstesnių vadovų, specialistų - tikrai labai "moderni vakarietiška" visuomeninę reikšmę turinčios įmonės valdymo praktika. Apgailėtina. Kada "Lietuvos energija" bus pradėta valdyti taip kaip dabar pertvarkomas "Lietuvos geležinkelių" valdymas?
Ar E.Čiužaitė su geotermijos specais tarėsi? Ne.
Su kuo tarėsi? Su būsimais prichvatizuotojais, kurie kaip katinai prie lašinio trokšta atsilaisvinusių 15 megavatų šilumos kvotos, ar su visuomene?
O ji viešai su visuomenei ką nors pranešė? Ne.
Susitikimą surengė? Ne.
Su mokslininkais tarėsi? Ne.

Ar čia kokia surūdijusi SPA vonia, kad E.Čiužaitė po kilimu biznį organizuotų?

O ar ji žino, kad šalimais esantis Fortumas savo pelną, gautą iš Lietuvos pensininkų, išmoka Suomijos pensininkams? Ar ji žino, kad Fortumas iš kvailos/korumpuotos Lietuvos valstybės gauna dvigubą dotaciją, o savo įmonei Geotermai valstybė, t.y. jos kvaili/korumpuoti politikai, net nedavė nusipirkti iš ES lėšų biokuro katilėlio? Ar E.Čiužaitė bent raštą dėl tokios neteisingos dotacijos parašė? Ar paprašė dotacijos Geotermai? Ar paprašė sumažinti dotacijas Suomijos pensininkams (Fortumui)? Ką ji apskritai padarė? Spėju, kad arba nieko, arba tai buvo "Lietuvos geležinkelių stilius. Tokie patys ir kiti "Geotermos" akcininkai - valstybės valdomos įmonės "Turto bankas" vadovai. Išvada: specai kits kitam rankas karštu vandeniu plauna, bet jos vis tiek nešvarios.

Komentarų nėra: