2017-02-11

Atsakymas G.Umbrasienei: su LVŽS LCP yra sąjungininkai, bet rinkimuose Šakiuose ir Anykščių-Panevėžio vienmandatėje–konkurentai.

Atsakymas G.Umbrasienei į jos 2017 02 11 d. atvirą laišką https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=609286262601921&id=100005616588916  - su LVŽS (toliau- valstiečiais) Lietuvos centro partija (toliau – LCP) yra sąjungininkai, bet rinkimuose Šakiuose ir Anykščių-Panevėžio vienmandatėję – konkurentai.

G.Umbrasienė:atėjo 2016 metų vasara, o vasarą vyksta įvairūs žygiai, kad ir baidarėmis. Gi žygiai Lietuvos politikoje, kaip žinome, prie gero niekada neatveda. Kaip pasakojo žmonės, visiškai atsitiktinai, žinoma, kartu viename žygyje atsidūrus N.Puteikiui ir P.Urbšiui, situacija pradėjo keistis".

N.Puteikis.: Nebuvau jokiame žygyje – nei baidarių, nei kokiame nors kitame su P.Urbšiu apskritai. Neturėjau jokių  - nei žodinių, nei rašytinių kontaktų su P.Urbšiu beveik metus iki 2016 Seimo rinkimų ir iki pat rinkimų 2 turo pabaigos taip pat.

 

G.U.:jeigu dr. A.Maldeikienė sako tiesą,  N.Puteikis galimai gavo pasiūlymą, kuriam, matyt,  buvo per sunku atsispirti".

N.P.: A.Maldeikienė suklydo, sakydama, kad gavau iš R.Karbauskio piniginę paramą 2-e ture. Ji ne taip mane suprato – jai  sakiau, kad 2-e ture gavau R.Karbauskio ŽODINĘ, o ne piniginę paramą (keletą sakinių) mainais už analogiškus keletą sakinių jų kandidatams, išėjusiems į antrą turą - tai  politiniai mainai. Beje, A.Maldeikienė mane parėmė šiuose rinkimuose taip pat keletu sakinių. Į valstiečių frakciją įstojau, nes jų programa daugiau sutampa su Lietuvos centro partijos, nei nesutampa. Kitų partijų daugiau nesutampa. Vienam Seime, ar vienam Mišrioje Seimo narių grupėje labai sunku ką nors naudingo piliečiams nuveikti – įsitikinau būdamas tokiu 2012-2016 m.

 

G.U.: „žinoma, aplankyti užsukęs R.Karbauskis davė N.Puteikiui gerų patarimų - ,,mesti juos (t.y. mus) iš partijos".

N.P.: jokia forma niekada nei su R.Karbauskiu, nei su jo atstovais  nesu kalbėjęs, ar susirašinėjęs apie G.Umbrasienę ir M.Leliuką, R.Karbauskis ir jo atstovai  taip pat nėra su manimi šia tema jokia forma kalbėję, ar rašę.

 

G.U.: „apie galingą paramą prakalbo LCP Tarybos posėdį Šiauliuose  aplankęs paslaptingas  LVŽS frakcijos narys".

N.P.: K.Krivickui pažadėjo padėti rinkti 1000 būtinų išankstinuose Anykščių-Panevėžio apygardos rinkimuos parašų keli rinkimų komitetai (vienas iš jų – šiaulietiškas). Valstiečių partija, ar frakcija niekada nieko nežadėjo nei LCP, nei K.Krivickui, niekada neturėjome su jais jokių pokalbių tokai tema ir  tai yra logiška, nes valstiečiai turi savo stiprų kandidatą toje apygardoje – Antaną Baurą.

 

P.S.: N.Puteikis - G.Umrasienė tekste naudoja mano sms-ų citatas, tačiau nukanda jų pradžias, pabaigas, nepateikia kitos pusės žinučių, tad nupieštas vaizdas neturi nieko bendro su realybe, kaip ir neva vykę mano pasiplaukiojimai su P.Urbšiu, ar neva buvę pasikalbėjimai su R.Karbauskiu apie G.Umbrasienė ir M.Leliuką. Gyvenimas yra paprastesnis -  mes vis, laiške aprašytieji, nesame tokie reikšmingi, kad kiti skirtų tiek daug dėmesio, kiek bandoma pateikti G.Umbrasienės laiške. Gerb.politikai, būkime visi kuklesni, nebūkime paskendę puikybėje, nesuteikime tiek daug sau reikšmės, negalvokime, kad kažkas skiria mus tiek dėmesio. Ir matykime tikrovę tokią, kokia ji yra, o ne sudurstytą iš niekada neįvykusių dalykų („kaip pasakojo žmonės").

 

P.P.S: niekas nieko nenutildė, nenupirko ir nepapirko: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/antras-bandymas-kristupas-krivickas-kandidatuos-anyksciu-panevezio-apygardoje-56-746426

Komentarų nėra: