2017-02-20

Šiaulių miesto socrūpybos skyrius nusprendė geriau mirti, nei padėti neįgaliųjų šeimai.

Šiaulių m.merui ir Šiaulių m.savivaldybės administracijos direktoriui
2017 02 20
DĖL JŪSŲ SOCIALINĖ RŪPYBOS SKYRIAUS NETEISINGŲ VEIKSMŲ nepilnametės B. Račkauskaitės ir neįgalios jos mamos A.Červinskienės atžvilgiu.
Nuolat raštu prašome Jūsų asmeniškai aplankyti neįgalią nepilnametę B.R. ir neįgalią jos mamą A.Č. savivaldybės bute, esančiame adresu Tilžės g. 61B-19, Šiauliuose, iš kurio teismas savivaldybės prašymu leido jas iškeldinti, nesuteikiant kitos gyvenamosios vietos, ir išklausyti jų pasakojimo apie skurdą ir kitas gyvybiškai svarbias problemas, dėl kurių jos ne kartą prašė, bet nesulaukė savivaldybės pagalbos, ir dėl kurių aš taip pat daug kartų kreipiausi į Šiaulių m. savivaldybę, o kelis raštus siunčiau ir Jums. Bet Jūs to kol kas nedarote. Tuo metu Jūsų socrūpybos skyrius užsispyrė įrodyti, kad visi neteisūs, tik jie teisūs: toliau klaidina Seimo narį S.T., spėju, kad toliau klaidina ir Jus, todėl prašėme ne tik betarpiškai išklausyti neįgalią nepilnametę ir jos mamą, bet ir surengti savivaldybėje šio atvejo aptarimą, pakviečiant į jį dalyvauti ir atsakingus Jūsų savivaldybės darbuotojus, ir mane, o kai turėsite išsamią ir įvairiapusę informaciją – kritiškai įvertinti savivaldybės tarnautojų veiksmus ir/ar neveikimą ir užtikrinti, kad absoliučiame skurde, nuolatinėje įtampoje ir baimėje netekti namų gyvenančios motina su dukra pagaliau sulauktų pagalbos.
Deja, Jūsų pavaldiniai iš socrūpybos skyriaus neorganizuoja tokio susitikimo („ surengti savivaldybėje šio atvejo aptarimą, pakviečiant į jį dalyvauti ir atsakingus Jūsų savivaldybės darbuotojus, ir mane") - atvirkščiai – kviečiasi pas save A.Č. 13:00, t.y. taip, kad ji negalėtų ateiti su savo dukra B.R., nes pastaroji tuo metu turės būti mokykloje.
Todėl dar kartą prašau surengti savivaldybėje šio atvejo aptarimą, pakviečiant į jį dalyvauti ir atsakingus Jūsų savivaldybės darbuotojus, mane ir neįgalią nepilnametę B.R. ir neįgalią jos mamą A.Č. (kad visi dalyvautų kartu) – kad Jūs galėtumėte išklausyti informaciją iš abiejų pusių ir galėtumėte įvertinti Jūsų socrūpybos skyriaus neveiklumą ir kad visi kartu galėtume suteikti realią pagalbą minėtai neįgaliųjų šeimai.
Pagarbiai, Seimo narys Naglis Puteikis

Komentarų nėra: