2018-10-16

Du klausimai prokuratūrai ir vienas Sveikatos apsaugos ministerijai dėl Dovilės Didžiūnaitytės žūties ir vis neuždraudžiamo narkotiko „oksiko”.

Generalinei prokuratūrai
DĖL ANALOGIŠKOS KITO ŽMOGAUS ŽŪTIES PRAĖJUS  SAVAITEI PO D. DIDŽIŪNAITYTĖS MIRTIES
Po 2018 10 13 d. delfi.lt portalo straipsniu apie Dovilės Didžiūnaitytės žūtį esančiuose komentaruose rašoma, kad „Kodel durininkas, iskvietes pareigunus nieko nesudomino, nors mire po savaites nuo kritimo?".
Ar buvo tirta, kodėl praėjus savaitei po Dovilės Didžiūnaitytės iš to paties viešbučio iškrito ir mirė šio viešbučio kamerdineris: ar jo kraujyje rasta narkotinių medžiagų, ar jis nebuvo susijęs ar pažįstamas su tais šešiais vyrais, kurių DNR rasta žuvusiosios kūne, ar jo žūtis nėra kitokiomis aplinkybėmis susijusi su aukščiau minėta Dovilės Didžiūnaitytės mirtimi?
Atsakymą prašyčiau siųsti el.paštu.

Generalinei prokuratūrai
DĖL ĮVYKIO VIETOS GALIMO NEIŠTYRIMO
2018 10 10 d. ir 2018 10 13 d. delfi.lt portalo straipsniuose apie Dovilės Didžiūnaitytės žūtį rašoma, kad nebuvo tiriamas viešbučio kambarys, iš kurio ji išėjo į balkoną, kur ir žuvo, kad nebuvo tiriami daiktai tame kambaryje, nebuvo apžiūros to kambario, buvo leista tame kambaryje buvusiems vyrams paimti ir organizuoti patalynės skalbimą, o juk tai viešbučio patalynė, ją kambario svečiai palieka  viešbučiui skalbti.
Ar taip buvo, o jei taip buvo, kodėl policija, atvykusi į vietą ir atsakingi už šią bylą prokurorai taip daro, ar jie nepažeidė nedarymu, neveikimu, būtinųjų veiksmų neatlikimu jų veiklą reglamentuojančių teisės aktų?

Sveikatos apsaugos ministerijai
Nuorašas: Seimo Sveikatos reikalų komitetui
DĖL NARKOTINĖS MEDŽIAGOS „OKSIKO" UŽDRAUDIMO
2018 10 13 d. delfi.lt portalo straipsnyje https://m.delfi.lt/veidai/zmones/article.php?id=79272951 apie Dovilės Didžiūnaitytės žūtį rašoma, kad jos kraujyje aptikta Lietuvoje kažkodėl neudraustos vartoti narkotikinės medžiagos: „Iškart po merginos mirties imta svarstyti, kodėl Europoje draudžiama cheminė priemonė, kuri vadinama „oksiku", Lietuvoje yra lengvai prieinama ir parduodama kaip valymo priemonė. Manoma, kad už šio preparato slypi jo pasiekiamumu suinteresuoti asmenys, kurie galimai gali daryti įtaką ir tragiškai žuvusio modelio bylai".
Muitinės darbuotojai neoficialiai kalba, kad „oksiko", dar kitaip vadinamo DDD  - dirty (nešvarus), dating (pasimatymų), drug (narkotikas),  uždraudimui nuolat priešinasi arba Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, kurio pareiga - keliskart per metus teikti pasiūlymus dėl draudžiamų narkotinių medžiagų sąrašo papildymo, arba pati Sveikatos apsaugos ministerija.
Prašau informuoti, ar Jūs ruošiatės teikti teisės aktų projektus dėl minėtos narkotinės medžiagos uždraudimo, jei taip, tai kada pateiksite, jei ne, tai kodėl?

Komentarų nėra: