2018-10-18

Esu kategoriškai prieš plynus kirtimus saugomose teritorijose ir jei ministras juos toliau rems, inicijuosiu jam interpeliaciją.

Esu kategoriškai prieš plynus kirtimus saugomose teritorijose ir esu pasipiktinęs, kad aplinkos ministras nedalyvavo 2018 10 13 d.  žygyje-ekskursijoje Labanore per plynų kirtimų plotus. Jei pats negalėjo, privalėjo viceministrus deleguoti. Aplinkos ministras taip pat neturėjo teisės siųsti kovotojų prieš plynus kirtimus saugomose teritorijose žygio Labanore 2018 10 13 d. išvakarėse pranešimo spaudai, kuriame suniekino šiuos medžių gynėjus. Jei aplinkos ministras nepakeis savo požiūrio ir toliau:
1. Toleruos sveikų medžių masinį kirtimą aikštėse, pakelėse ir kitose viešose vietose,
2. Jei toliau toleruos plynus kirtimus saugomose teritorijose,
3. Jei toliau įžeidinės ir apkalbinės medžių gynėjus, 
tai pradėsiu rinkti parašus jo interpeliacijai ir pradėsiu nuo Valstiečių frakcijos. Dėl pirmo punkto - dėl želdinių viešose vietose nesaugojimo - jau esu balsavęs už pirmąją interpeliaciją šiam ministrui, kai ją buvo iniciavusi Seimo opozicija.


1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Žiūrėjau video apie sengirę, būtent labonoro miškuose. Įtikino.Kirtimų problema kaip ir nėra susijusi su sengire. Ir tų tikrųjų 100km2 ploto sengirių mūsų nedideliuose Lietuvos miško plotuose kaip ir nėra. Yra lokalios mažaplotės bet visgi sengirės, šimtametės. Šioje laidoje išgirdau gražią mintį , kad būtent kai kuriuos užaugusio brandaus miško plotus paversti sengire. ypač draustiniuose ar šalia jų besišliejančiose teritorijos. Būtent sengirės kuriose draudžiamas žmogaus įsikišimas yra pagrindas išlikti tam tikros rūšies faunai ir florai. Kito būdo išsaugoti jautrią , sakyčiau absoliutaus ekologinio grynumo reikalaujančią gyvybe kaip ir nėra. Ne viskas turi susivesti į pinigus , pajamas. Tiksliau- yra vertybių kurių negalima atsisakyti vardan pinigų. Dėkoju Jums už Jūsų atliekamą didžiulį gamtosauginį ir paveldosauginį darbą. Sėkmės Jums. P.S. jei neklystu ar ne tas pats navickas siūlė (kuria?) įstatymo projektą kaip prijungti ir privačius namus prie centralizuoto šildymo "vardan ekologijos" Kad ekologinės problemos nėra teigti negalima. Visgi, švelniai tariant, "centralizuotas" šildymas yra bent du kartus neefektyvesnis už individualų. Po renovacijų "centrinio" efektyvumas dar mažės. Ir tai daugiabučių šildyme. Kokie gi nuostoliai gautųsi išvedžiojant trasas į vienbučius? Kas apmokės ir kokia suminė tarša būtų? Tokia idėja vos gimusi mirs be jokių ypatingų prieštaravimų. Visgi jei toks pasiūlymas eina iš navickio, manau tai ( mano nuomone) yra gana pageduio žmogaus idėja. manau, kad ne ekologijos faktorius yra šios idėjos "stumiamoji jėga" .labiau tikėtina,kad tik šydas. Abejočiau ar tokio žmogaus siekiai ir darbai atliepia kryptį "vardan tos Lietuvos"