2018-10-05

Jei maldausite, užuot reikalavę, tai atotrūkis nuo tokią pačią ekonomiką turinčios Estijos kultūrininkų algų tik didės ir didės nebe procentais, o kartais.

Nesuprantu kultūros darbuotojų profsąjungų - kodėl Jūs bijote, kodėl prašote grašių, užuot reikalavę estų analogiškos vidutinės algos, o prašote tik apgailėtinos estų algos pusės? Tada ir Vyriausybė elgiasi panašiai apgailėtinai - jei Jūs prašote 75, duosim 19 €/mėn, t. y. nieks nepajaus, o dar infliacija pavys tokį  „didinimą". Profsąjungos nori, kad lietuvių kultūros darbuotojų algos 2020 m. būtų 725 į rankas. Estijoje tuo metu bus 1500 € į rankas.
Estijoje dabar kultūros ir meno darbuotojų algų vidurkis yra 950 € į rankas, lietuvių gi 350 € į rankas mažesni - 600 €.
Jei maldausite, užuot reikalavę, tai atotrūkis nuo tokią pačią ekonomiką turinčios Estijos kultūrininkų algų tik didės ir didės nebe procentais, o kartais.
Kultūros ministrė: „2019 m. sausio 1 d. Įvardinta labai konkreti suma – ministerija prisideda 19 eurų ir tuo pačiu prisideda ir savivaldybės".
https://www.15min.lt/m/id/kultura/naujienos/memoranduma-del-kulturos-darbuotoju-atlyginimu-kelimo-pasirase-32-savivaldybes-1104-1039884

„Pernai Lietuvoje vidutinis mėnesinis šios srities atlyginimas buvo 593 eurai atskaičius mokesčius. Šalyje pernai iš viso buvo 13,3 tūkst. kultūros ir meno darbuotojų...
Rugsėjo mėnesį protesto akciją surengę kultūros ir meno srities darbuotojai reikalavo, kad jų atlyginimai jau kitąmet vidutiniškai didėtų 75 eurais, o per trejus metus iš viso 150-čia eurų. L. Ruokytė-Jonsson tuomet sakė, kad šią sumą būtų galima pasiekti prisidedant savivaldybėms".

Komentarų nėra: