2020-02-05

Pranešimas spaudai: Specialioji spaudos konferenciją Seime, vasario 6 dieną, ketvirtadienį 11:00 val., kurios metu visuomenei bus paskelbti ir paviešinti naujausi įrodymai (filmuoti kadrai) apie galimą prezidentės D.Grybauskaitės mokslą KGB mokykloje bei

Laba diena,

 

Persiunčiu Seimo nario Naglio Puteikio pranešimą spaudai:

 

Gerbiami žiniasklaidos atstovai, kviečiame Jus į specialiąją spaudos konferenciją Seime (spaudos konferencijų salėje), vasario 6 dieną, ketvirtadienį 11:00 val., kurios metu visuomenei bus paskelbti ir paviešinti naujausi įrodymai (filmuoti kadrai) apie galimą prezidentės D.Grybauskaitės mokslą KGB mokykloje bei pranešta apie tai, kad Seime inicijuojamas specialiosios tyrimų komisijos sudarymas.

 

Viešai prabilusių liudytojų teigimu, prezidentė D.Grybauskaitė praėjusiais metais pati asmeniškai jiems prasitarė, kad mokėsi KGB mokykloje. Prezidento rinkimų įstatymas įpareigoja kandidatus dar iki įregistravimo pateikti VRK duomenis apie savo mokslus SSRS ar buvusių sovietinių respublikų NKVD, NKGB, MGB, KGB mokyklose. 

 

Nuslėpdama šią aplinkybę nuo VRK ir visuomenės, kai du kartus kandidatavo prezidento rinkimuose, prezidentė galimai padarė esminį Prezidento rinkimų įstatymų pažeidimą.

 

Seime inicijuojamos komisijos tikslas nustatyti visas su šiuo naujausiu liudijimu susijusias aplinkybes ir įvertinti ar prezidentė D.Grybauskaitė iš tiesų mokėsi KGB mokykloje, jeigu taip - kokiais metais, kokiame mieste, ar ją baigė, ar vykdė KGB užduotis, kokias, kieno atžvilgiu ir tt? Ar nuslėpdama šią aplinkybę nuo VRK ir visuomenės prezidentė padarė esminį rinkimų įstatymo pažeidimą?

 

Liudyti Specialiajai Seimo komisijai bus kviečiama ir pati prezidentė D.Grybauskaitė ir jos prisipažinimą girdėję bei jį paviešinti visuomenei sutikę asmenys.

Spaudos konferencijoje dalyvauja Seimo narys, specialiosios tyrimų komisijos sudarymo iniciatorius N.Puteikis ir jo patarėja R.Janutienė.

 

Gražios dienos.

 

Pagarbiai,

 

Seimo nario Naglio Puteikio patarėja

Aurelija Aleškevičienė

Mob. tel. 861200338

El. p. aurelija.aleskeviciene@lrs.lt

 

Komentarų nėra: