2020-03-24

DĖL D. GRYBAUSKAITĖS VADOVAUJAMO FONDO

DĖL D. GRYBAUSKAITĖS VADOVAUJAMO FONDO
Finansų ministerijai
2020 03 24
Savo interviu D. Grybauskaite aiškina, kad "kadangi šis fondas bus ne visai visuomeninis, o labiau prie Finansų ministerijos, jį sudarys ir taryba, ir valdyba. Prižiūrėsime, kam viskas bus naudojama, kaip tvirtinsime prioritetus. Galų gale prižiūrėsime skaidrumą, o jau konkretūs pirkimai ir valdymas bus valdybos narių" (https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/1154284/grybauskaite-kuo-daugiau-giname-zmogu-ir-kovojame-uz-jo-gyvybe-tuo-didesne-zala-darome-savo-ekonomikai).
Prašome paaiškinti:
1. Kokiais teisės aktais remiantis steigiamas toks fondas, kodėl jis reikalingas, ar tai nėra dubliavimas, nes tokias pat funkcijas atlieka ministerijos;
2. Ar jis atliks pirkimus pagal viešo pirkimo įstatymo reikalavimą;
3. Kodėl jo vadove pasirinkta D. Grybauskaitė, kuri prioritetą teikia ne žmonių sveikatai, o ekonomikai: "kuo daugiau giname žmogų ir kovojame už jo gyvybę, tuo didesnę žalą tomis priemonėmis darome savo ekonomikai, todėl čia esame tam tikruose spąstuose. Reikia rasti optimalų balansą, kiek sugriežtinti karantino sąlygas, kiek ir kokiam laikui uždaryti verslą, kartu pirmiausia galvojant apie žmogaus gyvybę";
4. Kokia atrankos procedūra buvo taikoma renkantis D. Grybauskaitę, ar nebuvo galima pasirinkti ne mažesnį autoritetą visuomenėje turintį žmogų, kurio prioritetas būtų ne ekonomika, o žmogus?
4. Prašome atsiųsti šio fondo įstatų projektą, arba įstatus, valdybos bei tarybos sudėtį.
5. Iš kokių biudžeto eilučių bus finansuojamas šis fondas ir kokiais įstatymais remiantis?
6. Ar Dalia Grybauskaitė, kiti valdybos ir tarybos nariai gaus algą ar kitą išmoką už vadovavimą šiam fondui, jei taip - kokio dydžio?
Atsakymą prašau siųsti el. paštu.
Pagarbiai
Seimo narys Naglis Puteikis 

Komentarų nėra: