2020-03-20

DĖL VILNIAUS DEGTINĖS VIEŠO IR SKAUDAUS NUBAUDIMO UŽ NEPAGRĮSTAI IŠPŪSTAS DEZINFEKCINIO SKYSČIO KAINAS

Lietuvos Respublikos Vyriausybei

Vartotojų teisių apsaugos tarnybai
2020 03 19 d. Nr. SN-S-0319/2020

Prieš kelias dienas, 2020 03 16 d. AB „Vilniaus degtinės" firminėje parduotuvėje Panerių g. 47, Vilniuje pirkau dezinfekcinį skystį - jis tada kainavo 4 eurus už litrą.
Šiandien, t.y. 2020 03 19 d. pirkau papildomą tokio skysčio kiekį. Tačiau 1 litras jau kainavo ketvirtadaliu, t. y. vienu euru brangiau - 5 eurus už litrą.
Kas pasikeitė per kelias dienas? Spirito žaliava pabrango? Gamybos kaštai? Energijos sąnaudos? Darbuotojams algas 25 proc. pakėlė? Juk ne.
Visi suprantame, kad niekas kol kas ketvirčiu nepabrango, o tiesiog gamintojas ir jo pardavėjas (greičiausiai čia tas pats akcininkas) piktybiškai naudojasi žmonių nelaime.
Todėl prašau nedelsiant VIEŠAI ir SMARKIAI nubausti Vilniaus degtinės SAVININKUS (o ne iešmininkus – samdomą direktorių, ar pardavimų vadybininką) už tokį nepagrįstą kainų kėlimą - kad kitiems gamintojams ir pardavėjams tai būtų pamoka.
Ir dar - kaip gali tokio paprasto dezinfekcinio skysčio kaina artėti prie degtinės kainos – prašau atlikti šio produkto savikainos analizę ir palikus 5 proc. pelną įpareigoti sumažinti šio skysčio kainą parduotuvėse ir patikrinti, ar pagrįstus antkainius užsideda kiti šio skysčio pardavėjai.
Tuo pačiu prašau pradėti sekti ir kitų svarbių prekių gamybos ir pardavimo kainas, nes piktnaudžiauja ir kiti gamintojai bei pardavėjai.

Atsakymą prašau siųsti el.paštu.
Seimo narys Naglis Puteikis

Komentarų nėra: