2020-03-26

Pribėga budintis V. Vasiliauskas ir apgina oligarchus, kad jie galėtų ir toliau kelti kainas. Ačiū D. Grybauskaitei už tokį Lietuvos banko vadovą.

Štai kodėl Lietuvoje nevaržomi gamintojų ir prekybininkų slapti susitarimai dėl kainų didinimo - nes yra visas pulkas tokios politikos gynėjų, vadovaujamų V. Vasiliausko ir Konkurencijos tarybos vadovų. Čia vis tie patys cinikai iš D. Grybauskaitės ir R. Valiūno LAWIN/ELEX tandeminės komandos.
Užsieniuose Konkurencijos tarybos atlieka kratas ir skiria milijonines baudas. Lietuvoje tylu, tik V. Vasiliausko mintys už Lietuvos banko pijaro pinigus garsiai skamba, kad moralė  yra ne šio lietuviško pasaulio dimencija.
Ilgai taikstysimės su tokiais cinikais?
Krizės akivaizdoje visos valstybės regiuliuoja svarbiausių dalykų, pvz. dezinfekcinio skysčio kainas. Pvz. Prancūzija. Kas trukdo Lietuvai nustatyti, kad leidimą gaminti dez. skystį gauna tik tie, kurie prie Vyriausybės patvirtintos kainos pasiima ne didesnę, kaip pvz. 5 proc. pelno maržą. Tas pats su prekybininkais. Kam nepatinka, tegul negamina ir neplatina.
Bet čia pribėga budintis V. Vasiliauskas and Co, ir apgina oligarchus, kad jie galėtų ir toliau kelti kainas. Ačiū D. Grybauskaitei už tokį Lietuvos banko vadovą:
'Kad atskirų produktų kainos keičiasi, mano galva, tai visiškai natūralus procesas. Iniciatyvos dėl priverstinio kainų reguliavimo, mano galva, jos niekur neinančios iniciatyvos, tai tiesiog viešųjų ryšių kampanijos ir nieko daugiau", – ketvirtadienį sakė V. Vasiliauskas: https://m.delfi.lt/verslas/verslas/article.php?id=83886297

N. P. : Bandau sugriauti šią jų tvirtovę:

DĖL STIPRĖJANČIO NEPAGRĮSTO DEZINFEKCINIO SKYSČIO KAINŲ DIDINIMO TIEK IŠ GAMINTOJŲ, TIEK IŠ PARDAVĖJŲ PUSĖS IR AKIVAIZDAUS KARTELINIO SUSITARIMO TARP JŲ

PAKARTOTINAI
2020 03 25
Lietuvos Respublikos Vyriausybei
Konkurencijos tarybai
Vartotojų teisių apsaugos tarnybai
Žemiau pateikiamoje publikacijoje atskleidžiama, kaip gamintojai ir pardavėjai dirbtinai, nepagrįstai ir po 100 proc. kas kelios dienos didina dezinfekcinio skysčio kainą.
Taip vyksta todėl, kad Jūs nesiimate nei jokių, nei ryžtingų priemonių tokiems karteliniams susitarimams atsirasti, nors aš Jums apie tai rašiau prieš 3 dienas. Nerašiau tik Konkurencijos tarybai, nes tuomet dar nebuvo tas skystis pardavinejamas prekybos tinkluose.
Akivaizdu, kad naudodamiesi netikrinimais gamintojai ir prekybos tinklai žvėriškai pelnosi iš dezinfekcinio skysčio.
Vilniaus degtinės direktorius teigia, kad kažkoks to skysčio komponentas pabrango net keliolika kartų. Bet nesako koks. Įdomu, kuris iš trijų -  etilo alkoholis, glicerolis ar vandenilio peroksidas?  Vėl akivaizdu, kad nė vienas iš trijų lengvai pagaminamų šio skysčio komponentų nebrangsta taip smarkiai, nes pagaminami iš Lietuvoje esančių pigių žaliavų.
Prekybos tinklas Aibė tai iš vis be žodžių - 100 proc. antkainį užsidėjo!!!  delfi.lt/verslas/mano-eurai/article.php?id=83879123 - Kaina auga: už dezinfekcinį skystį prašo ir pusšimčio eurų Raminta Rakauskė 2020 m. kovo 25 d. 20:08.

Primenu, kokį raštą Jums išsiunčiau prieš 3 dienas:

'DĖL VILNIAUS DEGTINĖS VIEŠO IR SKAUDAUS NUBAUDIMO UŽ NEPAGRĮSTAI IŠPŪSTAS DEZINFEKCINIO SKYSČIO KAINAS
Lietuvos Respublikos Vyriausybei
Vartotojų teisių apsaugos tarnybai
2020 03 19 d. Nr. SN-S-0319/2020
Prieš kelias dienas, 2020 03 16 d. AB 'Vilniaus degtinės' firminėje parduotuvėje Panerių g. 47, Vilniuje pirkau dezinfekcinį skystį - jis tada kainavo 4 eurus už litrą.
Šiandien, t.y. 2020 03 19 d. pirkau papildomą tokio skysčio kiekį. Tačiau 1 litras jau kainavo ketvirtadaliu, t. y. vienu euru brangiau - 5 eurus už litrą.
Kas pasikeitė per kelias dienas? Spirito žaliava pabrango? Gamybos kaštai? Energijos sąnaudos? Darbuotojams algas 25 proc. pakėlė? Juk ne.
Visi suprantame, kad niekas kol kas ketvirčiu nepabrango, o tiesiog gamintojas ir jo pardavėjas (greičiausiai čia tas pats akcininkas) piktybiškai naudojasi žmonių nelaime.
Todėl prašau nedelsiant VIEŠAI ir SMARKIAI nubausti Vilniaus degtinės SAVININKUS (o ne iešmininkus - samdomą direktorių, ar pardavimų vadybininką) už tokį nepagrįstą kainų kėlimą - kad kitiems gamintojams ir pardavėjams tai būtų pamoka.
Ir dar - kaip gali tokio paprasto dezinfekcinio skysčio kaina artėti prie degtinės kainos
prašau atlikti šio produkto savikainos analizę ir palikus 5 proc. pelną įpareigoti sumažinti šio skysčio kainą parduotuvėse ir patikrinti, ar pagrįstus antkainius užsideda kiti šio skysčio pardavėjai.
Tuo pačiu prašau pradėti sekti ir kitų svarbių prekių gamybos ir pardavimo kainas, nes piktnaudžiauja ir kiti gamintojai bei pardavėjai'

Todėl dar kartą primygtinai prašau NEDELSIANT sustabdyti besaikį ir nepagrįstą gamintojų ir prekiautojų dezinfekciniu skysčiu pelnijimąsi Lietuvos piliečių, patekusių į koronaviruso epidemijos nelaimę, sąskaita.

Atsakymą prašau siųsti el.paštu.
Seimo narys Naglis Puteikis 

Komentarų nėra: