2008-03-06

N.Puteikio darbo diena baigėsi neprasidėjusi


Paskutinį kartą Lietuvoje taip drastiškai paminklai buvo niokojami prieš 25 metus

KPD Klaipėdos teritorinis padalinys savo buvusį vedėją vakar aštuntą ryto pasitiko su įrodymais, kad priverstinės atostogos jam dar nesibaigė

Giedrė NORVILAITĖ

http://www.ve.lt/?data=2008-03-06&rub=1065924810&id=1204746440

Vakar ryte į darbą atskubėjęs buvęs Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas Naglis Puteikis pasijuto patekęs į dviprasmišką situaciją. Faksu atsiųsta apeliacinio skundo, sustabdančio jo grąžinimą dirbti, kopija buvo parodyta, tačiau be Vyriausiojo administracinio teismo raštinės gavimo žymos, o raštinė informavo, jog skundas dar neužregistruotas.

"Atėjau į darbą sužinoti, ar įsiteisėjo Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas dėl mano grąžinimo, nes įstatyme parašyta, kad jeigu per 14 dienų departamentas jo neapskundžia Vyriausiajam administraciniam teismui, aš turėčiau pradėti dirbti. Atėjau tikėdamasis, kad jeigu apskundė, parodys man apeliacinį skundą su teismo raštinės gavimo žyma. To dokumento pamatyti nepavyko, o raštinė sakė, kad skundas dar negautas, bet jie dar nespėjo užregistruoti visų vakar atneštų", - kraipė galvą N. Puteikis.

Pirmosios po priverstinių atostogų darbo dienos išvakarėse buvęs vedėjas būgštavo, kad jeigu darban neatvyks, o tuomet paaiškės, jog apeliacinį skundą pateikti žadėjęs KPD vis dėlto to nepadarė, jis galįs būti atleistas už pravaikštą.

Vis dėlto vėliau pageidaujama skundo kopija Klaipėdos teritorinį padalinį pasiekė, tad, pasak N. Puteikio, jam teks ir toliau priverstinai atostogauti, kol teismas šį skundą išnagrinės.

Šiuo metu, anot N. Puteikio, jis dirba partijoje organizacinį darbą už biudžeto pinigus, kurie skiriami Tėvynės sąjungai išlaikyti, bet tai esąs tik laikinas variantas.

"Galvoju, kad mano žinios ir patirtis - šiemet sukanka 20 metų, kai dirbu paminklosaugos sistemoje su nedidelėmis pertraukomis - paminklams galėtų būti naudingi. Kai pasižiūri per televiziją išvartytus, suartus senovinio kapinyno žalvarinius papuošalus, ietigalius... Paskutinį kartą Lietuvoje taip drastiškai paminklai buvo niokojami prieš 25 metus. Grįžta labai blogos tradicijos, labai blogos tendencijos, o išsigandę departamento atstovų veidai akivaizdžiai rodo, kad jie nekontroliuoja paminklosaugos situacijos. Kiekvienas žmogus reikalingas, ir aš tikiuosi įnešti savo indėlį saugant paminklus, ypač tokio pakankamai laukinio verslo įsigalėjimo Lietuvoje metu", - sakė jis.

Iš užimamų pareigų po skandalo, kai motyvuodamas niokojamu paveldu sustabdė I. Simonaitytės bibliotekos restauravimą, N. Puteikis KPD direktoriaus Albino Kuncevičiaus sprendimu buvo atleistas praėjusių metų rugsėjį. Prieš dvi savaites Vilniaus apygardos administracinis teismas nusprendė, jog šiurkščių pažeidimų vedėjas nepadarė ir grąžino jį dirbti.

Komentarų nėra: