2009-04-02

Klaipėdiečio kyšių sąraše buvo ir 9000 Lt vertės antkapio paminklas

Į korupciją įsivėlusio A.Šimkaus byla pasiekė teismą

Gina Kubiliūtė / 15min.lt 2009 balandžio 1d. 16:46

 Trečiadienį teismui perduota skandalingai išgarsėjusio Klaipėdos savivaldybės valdininko Alfonso Šimkaus byla.

Pernai rudenį teisėsaugos akiratin patekęs buvęs Klaipėdos Miesto ūkio plėtros departamento direktorius A.Šimkus įtariamas priėmęs kelis stambius kyšius.

Kaip trečiadienį „15min" sakė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ignas Laucius, teismui perduota tik dalis bylos.

„Įtariami yra trys asmenys – du iš statybos įmonių bei buvęs valdininkas. Tačiau ištirti ne visi epizodai – dar negavome visų specialistų išvadų. Sunku pasakyti, kada bus ištirta likusi bylos dalis – gal po kelių mėnesių", – svarstė I.Laucius.

Įtariama, kad A.Šimkus iš bendrovės „Klaipėdos keliai" gavo 120 tūkst. litų vertės automobilį VOLVO S60, o „Klaipėdos želdiniai" jam „padovanojo" 55 tūkst. vertės automobilį „TOYOTA RA4". Taip pat įtariama, kad bendrovė „Hidrostatyba" nemokamai už 132 tūkst. litų suremontavo butą Palangoje, nupirko buitinės technikos bei baldų. Kyšių sąraše buvo įtrauktas ir 9 tūkst. litų vertės antkapio paminklas. Taip pat kelis kartus nemokamai įpilta į jo automobilį degalų.

A.Šimkui buvo pareikšti įtarimai galimu piktnaudžiavimu tarnyba, reikalavimu duoti kyšį, dokumentų klastojimu ir patikėto svetimo turto pasisavinimu.

Komentarų nėra: