2009-04-28

Valdininkai skriaudžia žmones, o jų atstovai retai juos gina

www.daukantas.com Ryčio Daukanto karikatūra skelbiama autoriaus sutikimu.

N.P.: Žmones priimu du kartus per savaitę, padedu jiems rašyti prašymus, perduodu problemų nagrinėjimą į miesto tarybos komitetus, pats ten dalyvauju ir juos atstovauju.

Turėtų būti įstatymuose nustatyta žmonių atstovų savivaldybių tarybose ir seime tvarka, numatanti, kad tokie priėmimai ir atstovavimai turi būti reguliarūs, o seimo nariai-vienmandatininkai turi taip organizuoti darbą, kad jų padėjėjas apygardoje dirbtų kiekvieną darbo dieną nuo 9.00 iki 18.00 (vieną valandą po darbo, kad žmonės galėtų ateiti po savo darbų).

Pagalbos prašymų lietus: nuo šiukšlių iki kryžių

2009 04 23d. Aurelija Kripaitė / Laikraštis „15 minučių.Klaipėda"

Kasdien savivaldybės duris praveria keliasdešimt klaipėdiečių, nešinų skundais, prašymais ar šiaip laiškais valdininkams.

Šimtai klaipėdiečių su skundais, prašymais ir pastabomis kasdien atveria uostamiesčio savivaldybės institucijų bei Apskrities viršininko administracijos duris.

Pastebima, kad sunkmečio prispausti žmonės, pagalbos kreipiasi ar skundais pasipiktinimą pareiškia vis dažniau.[...]

Aktyvumu pasižymėjęs miesto tarybos narys Naglis Puteikis susitikimui su gyventojais skiria dvi dienas per savaitę. Jo tikinimu, nerimtų prašymų – nėra. Interesantų prašymus jis skirsto į kelias grupes. Vieni klaipėdiečiai skundžiasi dėl namų valdų, dėl jų atliekamų stogo, vamzdyno, sienų siūlių tvarkymo. Tokiais atvejais dažniausiai skundžiamasi, kad priskaičiuojama daugiau darbų, nei atliekama. Kiti skundai susiję su rinkliavos už atliekas skaičiavimo tvarka. „Trečiuosius prašymų ir skundų teikėjus pavadinčiau vargo pelėmis, susidūrusiomis su biurokratiniu aparatu", – sakė N.Puteikis.[...]

Komentarų nėra: