2009-04-03

Klaipėdos apskrities valdžia liko kurčia kurčiųjų pedagogų prašymams

Lietuvos Respublikos Vyriausybei

Gedimino pr. 11, LT-01103 Vilnius, tel. (8 5) 266 3711,

faks. (8 5) 266 3895, el. p. kanceliarija@lrvk.lt

 

PASIŪLYMAS

 

DĖL VĖLUOJANČIŲ ALGŲ KLAIPĖDOS KURČIŲJŲ IR NEPRIGIRDINČIŲJŲ PAGRINDINĖS MOKYKLOS DARBUOTOJAMS

 

Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos darbuotojams jau antras mėnuo vėluoja avansų ir algų išmokėjimai, o jų steigėjai – valdininkai ir politikai  - atlyginimus, kurie yra keli kartus didesni, išsimoka sau laiku.

Šios mokyklos, kurioje dirba 31 žmogaus kolektyvas, iš jų - 22 pedagogai, steigėjas yra Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos darbuotojams avansas turėjo būti išmokėtas prieš 20 dienų, tačiau jie dar nematė nei avanso, nei vėluojančios algos.

Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovai prašė Klaipėdos apskrities administracijos vadovų, kad jie pervestų algas laiku, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

„Trūksta pinigų" – toks buvo valdžios atsakymas.

Tačiau jų netrūksta šios mokyklos vyriausių asignavimų valdytojų - Klaipėdos apskrities viršininko administracijos vadovų ir departamentų direktorių - algoms, kurių užtektų kelių tokių mokyklų kolektyvų atlyginimams išmokėti.

Esu įsitikinęs, kad tokioje situacijoje, ekonominės krizės metu valdžia galėtų vadovautis jūrinės garbės kodeksu, kuris reikalauja, kad kapitonas iki paskutinio momento išliktų garbingu laivo vadu. Tai ne tik būdas padėti silpnesniam, bet ir gairės valdžiai kaip štormo metu išsaugoti žmonių pagarbą sau ir išlikti oriems.

Todėl siūlau minėtai mokyklai skirtas algas pervesti ne per Klaipėdos apskrities viršininko administraciją, o tiesiai į Klaipėdos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų pagrindinės mokyklos sąskaitą.

Taip pat siūlau nustatyti algų išmokėjimo eiliškumą iš valstybės ir savivaldybių biudžetų finansuojamoms įstaigoms tais atvejais, kai trūksta pinigų algoms: pirmiausia išmokėti atlyginimus mažiausiai uždirbantiems, po to – socialiniams darbuotojams, mokytojams, vėliau – valstybės tarnautojams, o vadovams ir politikams algas išmokėti paskutiniams.

Tarybos narys Naglis Puteikis

 

Nuoroda: „Klaipėda" www puslapis 2009-04-03, 10:17:

Klaipėdos kurčiųjų mokyklos mokytojams vėluoja atlyginimai

 

Komentarų nėra: