2011-01-24

Ar susirinkti dalį primėtytų akmenų?

Šiandien buvau ekumeninėse mišiose pas Klaipėdos liuteronus. Jų kunigas Moras sakė, kad beveik vienodo tikslų siekiančios bendruomenės primėtė per daug akmenų viena kitai į sodus, nes nesutarė dėl veikimo būdų ir siūlė tuos akmenis susirinkti.

Esu daug kam tų akmenų primėtęs. Gal iš tikrųjų laikas pradėti juos rinkti atgal? Bent jau kai kuriuos.

Aišku, dar svarbu, kad tų sodų prižiūrėtojai sutiktų tuos akmenis atiduoti.

Bet pabandysiu. :-)

 

P.S.: Po mišių kunigas Moras pasakojo tikras istorijas iš liuteronų ir Biržų evangelikų gyvenimo nuo 198o metų, tai neįmanoma buvo išeiti - taip įdomu buvo.

Ir kaip asmenybė jis laaabai įdomus.

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Nenuostabu, kad visi mes prieš mirtį pradedame daugiau apie dievą susmątyti, net patys didžiausi komunistai paskutiniojo teismo akivaizdoje šaukėsi kunigo... Dievas gailestingas ir suklydusias aveles priima į savo bandą, tačiau atgaila turi būti ilga, o N. Puteikio atveju, politinės mirties agonijoje, tikrai nepakaks to mėnesio, kuris dar liko iki rinkimų, atgailos. Bet pradžia gera, sveikiname, kad tik tas noras atgailauti nepraeitš po to kai pasibaigs pilnatis.

Anonimiškas rašė...

Tai reikštų, kad turėtum atsisakyti vieno didžiausių savo gyvenimo malonumų. Ar verta?

Naglis Puteikis rašė...

Su amžiumi keičiasi ne tik požiūriai, bet ir poreikiai.

Anonimiškas rašė...

Gal kam nors ir keičiasi, bet tik ne Tau. Tu dar vis tebeesi mažas berniukas, su mediniu šautuvėliu ir nutįsussia seile tebelakstantis paskui savo tariamus priešus.

Filosofas rašė...

Naivu tikėtis, kad gavęs guzą į kaktą, sodų prižiūrėtojas grąžintų Tau akmenį.Iš kur jis gali žinoti, kad tu vėl to akmens į jį nepaleisi? Su amžiumi turėtum suprasti, jog susigrąžinti akmenį yra kur kas sunkiau nei susilaikyti jo nesviedus.

Naglis Puteikis rašė...

Dėl seilės ir šautuvėlių. Nuo 50 praeina ir tokie dalykai.

Naglis Puteikis rašė...

Filosofui: vakar porą pavyko susigrąžinti.

Anonimiškas rašė...

Netiesa. Žili plaukai nedaro žmogaus išmintingesniu. Yra daugybė senių, kurie taip ir numiršta,nespėję užaugti.

Erelis Putininkas rašė...

Menulio fazes jau pasikeite. Dabar drasiai galite vel tapti senuoju sikniumi ir kakoti ant draugu...

Vytautas rašė...

Kazkaip abejoju ar ar sio puslapio savininkas sugebes susigrazinti akmenelius. Labai jau daug ju primetyta. Ir tas metymas vis dar nesiliauja. Zinoma niekur nesidesi, kai viso gyvenimo tikslas yra garsinti save neatmetant jokiu budu. Tik kad kitaip neiseina. Reikia metyti akmenelius arba loti garsiau uz kitus.