2011-01-17

PER ŽEMI TURĖKLAI ar "Politikuojančio veikėjo įkaitai – klaipėdiečiai"

"Lietuvos rytas" išspausdino straipsnį "Politikuojančio veikėjo įkaitai – klaipėdiečiai", http://www.lrytas.lt/?data=20110117&id=akt17_a1110117&view=2, kuriame piktinamasi, kad reikalauju saugių-aukštesnių turėklų pasukamam tilteliui.
Dėl pavadinimo: kurie klaipėdiečiai yra įkaitai? Kam atsitiko kokia nelaimė? Kas nukentėjo ar kenčia, kad reikalauju turėklų? Tik vienas meras?
Ar daug norinčių, kas kas nors nukristų ir susižalotų, kaip kad netoliese jau yra buvę, ar tiesog ieškota progos išspausdinti ketverių metų senumo fotografiją (užrašas po ja: "Įsisiautėjusį Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėją N.Puteikį yra tramdę policininkai"?:
 
Po restauravimo tiltelio grindys-danga pakilo keliasdešimt cm, tokiu būdu turėklai pasidarė žmogaus kelių aukštyje. Tai labai pavojinga ypač vaikams.Spūsčių, kurios pasidaro renginių metu ant šio tiltelio, metu žmonės juda vėžlio žingsniu susispaudę kaip silkės statinėje. Tie , kurie eina pakraščiais, yra stumiami ir persisveria, o virš labai žemų turėklų esančios grandinės nėra įtemptos, todėl į jas įsitvėrus galima nuvirsti žemyn į vandenį.
Už kelių metrų nuo tilto taip nukrisdamas šią vasarą žuvo žmogus, nes galva pataikė į prie pat vandens esančią kietą kliūtį.
Apie tai rašau savo raštuose jau kelis mėnesius, bet kažkoks keistas užsispyrimas neleidžia savivaldybei padaryti normalių turėklų.
Savivaldybė atsisako turėklus įrengti ir ant Dangės krantinių, aiškindami, kad neva užsienyje niekur ant upių krantinių nėra turėklų. Bet guglyje pažiūrėjus matosi, kad kaip tik yra atvirkščiai – Europos miestų centruose visos upės ir kanalai yra atitverti patikimais turėklais.
Tiltelis restauruotas ne už savivaldybės paskolą, o už Vyriausybės ir ES pinigus, t.y. už mokesčių mokėtojų pinigus, tačiau tiek jis, tiek visos Danės krantinės iki Biržos tilto yra miesto valdžios perduotos NEMOKAMAI NAUDOTIS „Achemos" grupės įmonei.
 
Manau todėl, kad mero R.Taraškevičiaus asmeninė statybos firma UAB „Klaipėdos monolitas" yra gavęs nemažai užsakymų iš šio grupės įmonių.

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

Tąsyk atsiprašiau visų ir į akis ir viešai ir per spaudą ir per TV, atsistatydinau iš rinkimų sąrašo lyderio ir paprašiau leisti būti 32-u numeriu. Rinkėjai nusprendė suteikti man progą pasitaisyti ir išreitingavo į antrą vietą. Tai dabar jau ketvirti metai bandau taisytis.

Kileris rašė...

Ale vaizdelis tai geras. Paveldo griovejas- maniakas atsidure uz grotu. Gaila tik, kad per greitai isejo. Reikejo kelis metelius patupeti kartu su savo vandalais, tada gal ir miestas butu islikes...