2011-01-21

Paveldo statusas suteikė verslininkams galimybę gauti ES lėšų

Nuotraukose - esama būklė ir būsimas vaizdas.

N.P.: Geros naujienos: įtikinome savininką, kad jei tą Stalino laikų pastatą (buv.kino teatrą) paskelbsime saugoma kultūros vertybe ir siūlėme ne griauti, o pritaikyti konferencijų salei, tai bus lengviau gauti paramą iš ES.

Taip ir atsitiko. Dabar džiaugiamės visi - ir verslininkai ir paveldosaugininkai:

Buvusiam kino teatrui "Aurora" aušra nušvis pavasarį

kl.lt 2011-01-21, 05:00 Lina Bieliauskaitė l.bieliauskaite@kl.lt

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/buvusiam-kino-teatrui-aurora-ausra-nusvis-pavasari-327483

Vis ryškesnius kontūrus įgaunanti Klaipėdos arena gerą toną užduoda ir aplinkinių statinių šeimininkams.

Jau šiemet nemažų permainų turėtų sulaukti šiandien tik vyresnės kartos klaipėdiečių atmintyje išlikęs buvęs kino teatras "Aurora".

Kaip planuojama, pavasarį turėtų startuoti gamtos ir žmonių nuniokoto pastato Nemuno gatvėje rekonstrukcija, o ilgainiui šalia jo iškils aštuonių aukštų viešbutis.

"Dveji metai, kai tam ruošiamės ir vis kas nors sutrukdo – tai vieno popieriuko pritrūksta, tai kito. Vis dar dedami paskutiniai parašai dėl paramos, finansavimo, bet jau viskas eina į pabaigą", – teigė projektą plėtojančios bendrovės direktorė Jolanta Tumienė.

1953 m. iškilęs "Auroros" pastatas, pašnekovės teigimu, bus restauruotas ir rekonstruotas, išsaugant vizitinę jo fasado kortelę – kolonas bei kitas autentiškas detales.

"Mėginsime atkurti visa tai, kas buvo", – tikino J.Tumienė.

Buvusiame kino teatre planuojama įrengti 973 kv. m ploto konferencijų ir kultūros renginių centrą, pašnekovė neatmetė, jog čia prireikus bus galima demonstruoti ir filmus.

Senasis pastatas bus sujungtas su šalia naujai pastatytuoju – turistinės klasės 144 kambarių viešbučiu.

Projektą, kurio bendra vertė apie 17 mln. litų, dosniai finansuoja ES fondai – iš jų bus skirta beveik 9,3 mln. litų paramos. Jei darbus pavyks pradėti, kaip suplanuota, šių metų kovą, projektą ketinama įgyvendinti iki ateinančių metų rugsėjo.

4 komentarai:

Kileris rašė...

Dziaugiuosi, kad Putgalvis ir jo vandalai patapo isties principingais paveldo/griovi/saugi/ninkais. Ka gi daugiau jie gali saugoti, jei ne kraugeroidus ir chrusciovkes, nes tikra istorini pavelda nuputino/ nukvadino. O juk apsimeta, kad kazka saugo...

Anonimiškas rašė...

Saugo ir iki tokio lygio saugo, kad sutvarkyti neleidzia. Nuo tokio saugojimo greit viskas savaime subirs. Nebeliks ko saugot.
O gal ir gerai.

Anonimiškas rašė...

Mama mia!!! Man idomu kas tame viesbutyje apsistos, prie gelezinkelio, kur Begoj visa para lokomotyvai pirmyn atgal vazineja.. Ir siap, dauguma uzsinieciu atvaziuojanciu darbo reikalais apsistoja Radissone! Dar viena pabaisa atsiras.. Klausima turiu, o uz baisu nauju pastatu dizaina atskirai primoka, ar cia kaip tik taip mazai moka, kad fantazijos tik staciakampiams dezems uztenka???

Anonimiškas rašė...

Na, juk es fondai turi būti kažkaip išnaudojami. Čia puikus pavyzdys. :)