2011-07-14

Laiškas-vokas, platintas Danės apygardos rinkėjams 1-e rinkimų ture: Naglis Puteikis: Ryžtingai ginsiu mūsų miestą!

Laiško tekstas: 
Nuotraukose ir schemoje: 
Planuojami „stiklainiai", H. Manto g. 11, vaizdas iš gatvės pusės
Gerlacho namo fasado atkūrimas grąžintų harmoningą kvartalo užstatymą
Gerlacho namas – vienas gražiausių devynioliktojo šimtmečio senosios Klaipėdos pastatų

Naglis Puteikis: Ryžtingai ginsiu mūsų miestą!
Naglis Puteikis kovoja su korumpuotais valdininkais ir drąsiai gina klaipėdiečių teisę gyventi ekologiškai švariame mieste. Išrinkime Naglį Puteikį į Lietuvos Respublikos Seimą.
 
Mieli klaipėdiečiai, jau tikriausiai girdėjote apie ginčus dėl Herkaus Manto g. 11, buvusio „Vaivos" kino teatro vietoje, planuojamų statyti pastatų. 
Dėl šios istorijos esu net kviečiamas į teismus, kadangi nesutikau pasirašyti po sprendimu, atveriančiu kelią „stiklainiais" pramintų dangoraižių statybai istorinėje miesto dalyje. 
Konfliktas kilo dėl to, kad verslininkai jų sklype norėjo pastatyti jame netelpančias ir ant aplinkinių namų „lipančias" stiklines dešimties aukštų „dėžutes". Be to, verslininkai nesutiko su Kultūros paveldo departamento sąlyga numatytą pastatą iš gatvės pusės padaryti bent jau panašų į čia stovėjusį senąjį istorinį Gerlacho namą (žiūr. nuotr.). 
Atkurti istorinį gatvės užstatymo stilių, o taip pat atsižvelgti į kaimynystėje gyvenančių žmonių interesus verslininkams veikiausiai pasirodė pernelyg sudėtinga ir per brangu. Bent jau, tikriausiai, brangiau, negu pasamdyti advokatus ir priversti mane per teismus padėti jiems reikalingą parašą.
Kuo baigsis teismų maratonas – dar nežinau.
Praėjusią savaitę gavau pranešimą, kad teismas aptiko byloje daug akivaizdžių prokuroro padarytų įstatymų pažeidimų ir grąžino bylą prokuratūrai atgal. Tiesiog norėjau Jums vaizdžiai parodyti, kaip Klaipėda ir toliau bandoma versti „stiklainių", dauguma kurių stovi neapgyvendinti ir tušti, džiunglėmis.
Palyginkite dvi nuotraukas. Ką rinktumėtės Jūs? 
Kokios vertybės artimos ir svarbios Jums ir Jūsų vaikams? Bedvasis stiklas ir betonas, ar – praeitį menantis senosios architektūros dvelksmas? 
Visada ginsiu tai, kas tikra. Nesipriešinu naujoms statyboms – tiesiog siekiu, kad nauji pastatai senamiestyje derėtų prie senų. Statybos naujuose miesto rajonuose taip pat turi būti vykdomos atsižvelgiant į šalia gyvenančių žmonių interesus.
Liepos 3-iąją Danės apygardoje – rinkimai į Lietuvos Respublikos Seimą. Kandidatuoju, nes Seimo nario galios didesnės, negu kuklaus paveldo saugotojo. Taip kartu su visais neabejingais miestiečiais įgausime daugiau pasitikėjimo ir sustabdysime vertybių naikinimą. 
Jei Jums tai svarbu, jei nebenorite, kad dėl kažkieno gobšumo būtų žalojamas mūsų miestas – kviečiu Jus patikėti man savo balsą! Paraginkite ir savo kaimynus, gimines, pažįstamus.
Labai Jums AČIŪ!
Naglis Puteikis

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Deja, pone Puteiki, nieko čia jau nepadarysi, nei jūs, nei aš, nei visi kartu. Čia Lietuva.