2011-07-25

Moterys pričiupo girtaujantį Klaipėdos prokurorą Sigitą Jacevičių

Moterys pričiupo Klaipėdos prokurorą, girtaujantį „Storuliuko" bare

Aušra Pilaitienė 2011-07-22 11:27

www.lrytas.lt/-13113153441309503533-moterys-pri%C4%8Diupo-klaip%C4%97dos-prokuror%C4%85-girtaujant%C4%AF-storuliuko-bare.htm

www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/klaipedos_prokurorui__girtuoklio_etikete/,coments.1,saved.1#komentuoti

Klaipėdos apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Sigitui Jasevičiui –nerimo dienos. Trys moterys apskundė jį, kad darbo metu bare „Storuliukas" gėrė alkoholį.

Prokurorui S.Jasevičiui teks paaiškinti, kodėl gėrė darbo metu.

„Praėjusį penktadienį su dviem draugėmis sutarėme 9 val. susitikti prie Klaipėdos apygardos teismo. Jos vėlavo, tai užsukau į kitoje gatvės pusėje esantį barą „Storuliukas".

Žiūriu, atėjo S.Jasevičius su tokiu aukštu jaunuoliu. Prokuroras priėjo prie baro. Barmenė pripylė dvi stiklines degtinės – ten buvo gal po 150 gramų gėrimo – ir sulčių. S.Jasevičius sumokėjo.

Po kokių penkių minučių tas jaunuolis su tomis pat stiklinėmis vėl eina prie baro!" – pasakojo verslininkė Aldona Tunik.

Dažnai teismuose ir prokuratūrose teisybės ieškanti klaipėdietė buvo priblokšta. Ji iškart paskambino telefonu 118 ir paprašė sujungti su generaliniu prokuroru, o išgirdusi, kad jo nėra, – su pavaduotoju.

Išklausę moters prokuratūros darbuotojai ėmė aiškinti, kaip ji turi elgtis.

„Man pasakė, kad reikia liudininkų. Ėmiau jaudintis, kad draugės vėluoja. O tas jaunuolis per valandą jau eina trečiąkart prie baro užsakinėti. Tada atėjo mano draugės. Man nurodymus iš Vilniaus davė mobiliuoju telefonu. Sako, prieikite ir ko nors jų paklauskite", – pasakojo A.Tunik.

Tuomet prie prokuroro priėjo Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjungos nare prisistatanti Tatjana Žgunova ir klaipėdietė Inga Žinienė.

„Sakau, laba diena prokurore. Girtuokliaujate darbo metu? Jis klausia, ar mes pažįstami. Sakau, taip, pažįstami, jus visus metus medžioju, niekaip negaliu patekti į priėmimą. Jis sako: aš atostogauju.

Paklausiau, kada baigiasi atostogos. Jis tik kažką sumurmėjo", – sakė T.Žgunova.

Staiga abu vyrai pašoko ir palikę puspilnes stiklines išpuolė iš baro. Tada A.Tunik ir T.Žgunova nuėjo į Klaipėdos apygardos prokuratūrą.

„Pasakėme budėtojui, kad mus kvietė S.Jasevičius. Jis sako – jo nėra. Nieko, mes palauksime. Nelaukite, jo nebus.

Aš vėl paskambinau į Generalinę prokuratūrą ir viską papasakojau.

Kiek žinau, S.Jasevičius iki vakaro darbe nepasirodė, jo ieškojo, bet niekur nerado", – pasakojo A.Tunik.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje dėl šio įvykio atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Klaipėdos prokurorui - girtuoklio etiketė

Darius ČIUŽAUSKAS, "Respublikos" žurnalistas 2011 07 22 d. 11:42:47

www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/kitos_lietuvos_zinios/klaipedos_prokurorui__girtuoklio_etikete/,coments.1,saved.1#komentuoti

Klaipėdos apygardos prokuratūroje atliekamas tarnybinis patikrinimas, kurio tikslas - išaiškinti, ar tikrai vienas žymiausių pajūrio teisėsaugininkų darbo metu kovojo ne su nusikaltėliais, o kavinėje gėrė alkoholį. Tuo jį apkaltino iš karto trys moterys.

Sulaukęs trijų klaipėdiečių pareiškimo, šalies generalinis prokuroras Darius Valys pavedė Klaipėdos apygardos prokuratūrai atlikti tarnybinį patikrinimą dėl galimai neteisėtų jos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Sigito Jasevičiaus veiksmų.

„Buvo sudaryta komisija ir jos atliekamas tarnybinis patikrinimas jau eina į pabaigą. Išvada gali būti surašyta jau rytoj", - vakar vakare sakė šios komisijos narė, minėtos prokuratūros Valdymo kontrolės ir analizės skyriaus vyriausioji prokurorė Margarita Šniutytė-Daugėlienė.

Žinomas prokuroras S.Jasevičius apkaltintas tuo, kad darbo metu uostamiesčio centre esančioje kavinėje gėrė degtinę.

Vakar vakare S.Jasevičius „Respublikai" patvirtino minėtos dienos rytą tikrai buvęs visai šalia Klaipėdos apygardos teismo esančioje kavinėje.

„Išėjęs iš teismo, užsukau išgerti kavos ir mineralinio vandens. Kartu su manimi buvo žmogus, kuris kavinėje vartojo alkoholį. Bet aš tikrai jo negėriau", - tvirtino prokuroras.

S.Jasevičiaus teigimu, taip jam atkeršyti bando viena skandalingai pagarsėjusi klaipėdietė, kurios daugybę prašymų kaip nemotyvuotų jis yra atmetęs.

Parengta pagal dienraštį "Respublika"

Klaipėdos prokuroras pričiuptas girtaujantis ‚Storuliuko‘ bare

http://www.alfa.lt/straipsnis/11962688/Klaipedos.prokuroras.priciuptas.girtaujantis.Storuliuko.bare=2011-07-22_10-46/

2011-07-22 10:46 Alfa.lt

Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Sigitą Jasevičių prislėgė neramios dienos.

Prokuratūra gavo skundą, jog Jasevičius darbo metu gėrė alkoholį Klaipėdoje esančiame bare „Storuliukas“, informuoja internetinis portalas lrytas.lt.

Kaip pasakoja pati įvykio dalyvė, ji tą rytą turėjo susitikimą, tačiau vėlavusios draugės privertė pakeisti planus ir moteris užsuko į kitoje gatvės pusėje esantį barą „Storuliukas“.

Vienos liudininkės teigimu, bare ji pastebėjo Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Jasevičių ir dar vieną jaunuolį geriantį degtinę ir sultis.

Moters teigimu, vyriškiai užsakymą pakartojo net keletą kartų, todėl ši puolė skambinti į Klaipėdos prokuratūrą.

Prokurorai patarė moterims, kaip įvykio liudininkėms, prieiti ir pasikalbėti su Jasevičiumi. Pastarųjų teigimu, prokuroras buvo nekalbus, o į užduotus klausimus apie alkoholio vartojimą darbo metu tik atsakė, jog šiuo metu atostogauja.

Po šių klausimų vyrai greitai paliko barą.

Įvykio liudininkės, nuvykusios į Klaipėdos prokuratūrą, bandė išsiaiškinti, ar Jasevičius darbe, tačiau jis ten nepasirodė, turimomis žiniomis, pareigūnas iki vakaro darbe nepasirodė.

Dėl įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas Klaipėdos apygardos prokuratūroje.

Žymos: Klaipėda, baras Storuliukas, Jasevičius, tyrimas, alkoholis

Komentarų nėra: