2013-07-03

FNTT vadovų atleidimo byla: prokurorai ir VSD dirba kagėbistiniais metodais

Lietuvos prokurorai ir VSD dirba kagėbistiniais metodais: ar atsiprašė neteisėtai apklausto, kaip kad nustatė teismas, žurnalisto, ar atsiprašė žeminto verslininko? Spėju, kad nieko panašaus, t.y. elgiasi kaip ir Saulius Skvernelis, Algirdas Stončaitis, Kęstutis Lančinskas ir kiti policijos vadovai - ne tik neatsiprašo po pralaimėtų teismų, kai persekiojo Kovo 11 signatarus, visuomenininkus už mitingų FNTT vadovams ginti organizavimą, bet ir dar drasko akis:
"Nepavykus išgauti informacijos iš žurnalisto, buvo pradėti spausti jo šeimos nariai ir draugai. Kamantinėjo šešias valandas Vieną A. Lekavičiaus draugą, automobilių remonto įmonės vadovą, STT agentai sulaikė tiesiog gatvėje, įgrūdo į automobilį tamsintais langais ir nusivežė į prokuratūrą. Šešias valandas vyrą tardę pareigūnai bandė išgauti informacijos, ar A. Lekavičius artimai bendravo su V. Giržadu ir su juo susitikinėjo Druskininkuose. Vyras tvirtino niekada nematęs žurnalisto nei su FNTT direktoriaus pavaduotoju, nei su kitais aukštais pareigūnais, bet tyrėjų tai neįtikino. Po kelių savaičių verslininko namuose anksti rytą buvo padaryta krata. Žmonos ir vaikų akivaizdoje jis iš namų buvo išvežtas į policijos komisariato areštinę."
P.S.: labai keista, bet šio straipsnio nebegalima rasti skaitant lryto aktualijas ar internete nuo 09:10. Jis surandamas tik per paiešką googlyje įvedus straipsni pavadinimą. įdomu, kodėl lryto redakcija jį paslėpė?2013 07 03 d.  09:02 dar spėjau parašyti aukščiau skelbiamą komentarą, bet po manęs jau niekas nebekomanduoja – vadinasi lryto redakcija jį paslėpė iškart po 9 valandos ryto.

Komentarų nėra: