2013-07-03

Valio – iš darbo išeina dvigubus standartus diegęs prokuroras M.Dūda

Valio – iš darbo išeina dvigubus standartus diegęs prokuroras M.Dūda
Palyginus su Justu Lauciumi prokuroras Mindaugas Dūda gal ir nebuvo tokia odiozinė figūra ir toks įžūlus demokratinio bendrabūvio laužytojas (neteisėtas žemės sklypo, gauto už ordiną, perkėlimas, nominalus, bet dalyvavimas vaikų bibliotekos "Pelėda" kiemo užgrobime Laucių viešbučio naudai Klaipėdoje, baudžiamųjų bylų kėlimas žurnalistams už tai, kad viešino jo panašius "darbelius"). Bet M.Dūda pakankamai susikompromitavo padėdamas J.Lauciui pulti ir teisti Letą Palmaitį už teisybės sakymus, padėdamas gudragalviams prichvatizuoti auksinius sklypus Klaipėdos centre ir tuo pačiu išsukdamas aukštą libcentristų pareigūnę Juditą Simonavičiūtę ("Miško verslo" afera).
Taip pat dar vienas M.Dūdos griekas - padėjo beveik sausam išlipti iš balos (mažytė bauda ir laidavimas vietoj kalėjimo) pagautam su kyšiu generalinės prokuratūros prokurorui Erikui Vaitekūnui:
Tačiau labiausiai M.Dūda susigadino reputaciją E.Kusaitės byloje, nes dirbo iš esmės kitos valstybės naudai, užuot mamos prašymu padėjęs ir perdavęs mergaitę psichologams, taikė jai areštus, sankcijas ir reikalavo bausmės kaip neva didžiausiai aferistei: "M.Dūda buvo pagrindinis kaltintojas Eglės Kusaitės byloje. Ji buvo pripažinta kalta dėl terorizmo, tačiau į kalėjimą nesėdo, nes skirtą bausmę jau buvo atlikusi iki teismo sprendimo ikiteisminio įkalinimo įstaigoje. Teismo buvo pašoma E. Kusaitei skirti 10 metų kalėjimo.":
O kada kiti dvigubų standartų prokurorai, pvz. Justas Laucius, pajudės teisinga kryptimi?
P.S.: gal M.Dūda eis advokatu pas "Miško verslo" aferą prasukusius libcentristus ir kitus veikėjus, kurie beveik veltui prichvatizavo daug auksinės vertės sklypų Klaipėdos miesto centre?: "Žinoma, kad dirbsiu. Tačiau kur – nesu apsisprendęs. Kaip vienas iš variantų galėtų būti advokatūra", – sakė prokuroras" - iš :

Komentarų nėra: