2013-07-26

Prokurorai gina ne viešą interesą, o atskirų verslininkų norą pasipelnyti valstybės sąskaita

Dar vienas įrodymas, kad prokurorai gina ne viešą interesą, o atskirų verslininkų norą pasipelnyti valstybės sąskaita : buvęs kino teatras Palangos centre parduotas už juokingai mažą 1, 3 mln.Lt sumą vienoje iš pačių brangiausių nekilnojamojo turto vietų Lietuvoje - Palangos Basanavičiaus gatvės centre (mažesnis sklypas su pastato griuvėsiais, tai yra vieta, pardavinėta netoliese už 30 mln.lt). parduotas nesilaikant procedūrų. Būtų įdomu sužinoti to prokuroro, kuris atstovauja verslininkui, pavardę. Charakteringa, kad ši informacija beveik niekur nepublikuojama. Gaila, kad kultūros ministerija nuslėpė to prokuroro pavardę:
"Išnagrinėjusi Kultūros ministerijos skundą, Generalinė prokuratūra nusprendė atmesti jos prašymą ir pareiškė, kad nepradės ikiteisminio tyrimo dėl UAB „Lietuvos kinas" veiksmų parduodant ministerijai priklausantį turtą.
Toks sprendimas ne juokais supykdė Kultūros ministeriją ir ši nepalankų prokurorų sprendimą apskundė ikiteisminio tyrimo teisėjui.
„Kur dar kreiptis, kai šalia galimai neteisėtai parduotas valstybei priklausantis turtas? Ar vis dar gyvename valstybėje, kur kas nori ir kada nori gali parduoti ne savo, o valstybės turtą? Teisėsaugos institucijos turi atlikti tyrimą ir pateikti aiškius atsakymus taip užkertant kelią nusikalstamai veiklai ateityje", - nepasitenkinimą susirašinėjimo su teisėsaugos institucijomis rezultatais aiškiai išsakė kultūros ministras Š.Birutis."
http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/privatizacija-palangoje-kelia-itarimu-1027946/

Komentarų nėra: