2014-02-02

Prezidentė „Pilietinės edukacijos centre“ eksponuos baudas taikiems piketuotojams, slaptas VSD pažymas ir tiesioginės demokratijos telefoną

Lietuvos rytas išplatino žinią apie naują prezidentės iniciatyvą:   (…) Prezidentės manymu, valstybės vadovui nereikia dviejų rezidencijų, tačiau visuomenei trūksta pilietiškumo, valstybės edukacijos centro, kur būtų išsamiai supažindinama su tuo, kas yra valstybė, kaip ji veikia, kas yra demokratinė valstybė, kokios yra jos institucijos, kaip pilietis gali aktyviai dalyvauti valstybės valdyme. (…). Norint tai daryti turi labai gerai išmanyti visus mechanizmus ir būdus. Dėl to buvo nuspręsta kurti pilietiškumo edukacijos centrą. Jis bus skirtas ypač moksleiviams, jaunimui, paaugliams, bet, žinoma, ir visiems Lietuvos žmonėms bei užsienio svečiams, pranešė prezidentės patarėja Rūta Kačkutė. (http://www.lrytas.lt/lietuvos–diena/aktualijos/v–adamkus–rezidencijos–prezidenturoje–nesulauks.htm).
Nebestebina Dalios Grybauskaitės apsisprendimas negyventi Prezidentūroje įrengtuose apartamentuose, o toliau kasdien su švyturėliais važinėti iš darbo vietos į  nakvynės vietą visų laikų valdžios grietinėlės pamėgtose  Turniškėse. Juk mes ne kuklūs krikščionys protestantai, kaip JAV prezidentai ar Anglijos premjerai, kurie taupydami savo laiką ir mokesčių mokėtojų pinigus, gyvena darbo vietose.
Laisvose Prezidentūros patalpose numatoma įrengti Pilietiškumo muziejų. Jame tikriausiai bus   eksponuojami administracinių baudų protokolai Kovo 11–osios akto signatarams Broniui Genzeliui ir Romualdui Ozolui, taip  pat profesoriui Povilui Gyliui už mitingus, ginančius neteisėtai atleistus FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą, baudą pirmajam atkurtos Lietuvos valstybės Kultūros ministrui Dariui Kuoliui už Druskininkų šaligatvio plytelių subraižymą, kreida rašant Tiesos – protestuojant dėl miestelio merui neįtikusio skulptoriaus Antano Balkės Atgimimo metų skulptūros Legenda sunaikinimo.

Demokratinės valstybės modelį tinkamai atspindėtų ir baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų nutartys skirti po 500 Lt baudą  nepasituriančiai gyvenančioms moterims  5 vaikus auginančiai našlei mažeikietei Rimai Štefanei ir panevėžietei Ritai Jusienei. Pirmajai – už keliolikos moterų vaikštynes Mažeikių šaligatviais, protestuojant prieš 240 policininkų smurtą Garliavos šturmo metu, o antrajai – už stovėjimą su žvakele prie Panevėžio policijos komisariato dėl automobilio bagažinėje sudegintos Dembavos moksleivės Evelinos, kuri negalėjo prisišaukti pagalbos tel.112, nes UAB Bitė, pasiėmusi valstybės dotacijas, neįdiegė skambinančiojo vietos nustatymo funkcijos. 
Interaktyviose ekspozicijoje tikriausiai atsiras vietos ir video siužetui iš Garliavos, kuriame ant nugaros parversto  neįgalaus vyro tarpukojį pompinio šautuvo buože daužo LR pareigūnas. Galbūt edukacinio centro lankytojai galės interaktyviai pakartoti šiuos veiksmus su manekenais, užsidėję VRM smogikų kaukes ir kitą ekipiruotę.
Ką reiškia teiginys, jog Suverenitetas priklauso tautai, geriausiai atskleis Konstitucinio Teismo sprendimai apie Seimo galių susiaurinimą, algų skurstančiam”  pseudoelitui padidinimą, referendumų uždraudimą,  VSD slaptąsias pažymas.  Iškalbingu eksponatu galėtų tapti ir VSD instrukcija, kaip apšmeižti Breste per viešbučio langą paslaptingomis aplinkybėmis iškritusį  pulkininką Vytautą Pociūną, arba neteisėtas generalinio prokuroro nurodymas saugumui sekti generolą Vitalijų Gailių ir jo šeimos narius.

Edukacinį centrą lankančio jaunimo interaktyviems mokymams Kaip pilietis gali aktyviai dalyvauti valstybės valdyme siūlyčiau pasitelkti nevyriausybinių organizacijų pasiklausymo, politinių oponentų sekimo prietaisus, taip pat visiems lankytojams leisti pasinaudoti prezidentės telefonu, kuriuo ji skambino V.Gailiui, neteisėtai liepdama atleisti jo pavaduotoją V.Giržadą ir pan.  Juk norint tai daryti, turi labai gerai išmanyti visus mechanizmus ir būdus.
Edukacinę pilietiškumo eksponatų galeriją papuoštų ir Kauno policijos automobilis su narvu šunims, kuriame nepilnamečiai ant Nemuno betoninės krantinės kreida rašę žodį TIE–SOS
buvo vežami į neteisėtas apklausas, net neinformavus jų tėvų.
Pilietiškumo idėjų sklaidą geriausiai atspindėtų visuomeninės televizijos ir radijo laidos, kuriose ieškoma atsakymų į klausimus: Kas yra dabartinis pilietis?. Taip pat LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus įsakymai nutraukti darbo sutartis su pokalbių laidų vedėjais  Tomu Dapkum, Darium Kuoliu, Gintaru Aleknoniu už pernelyg aštrius klausimus laidų dalyviams–valdžios atstovams. Šiame centre edukacija vyks nuolatos, teigiama prezidentės atstovės pranešime spaudai.  Tikriausiai be paliovos skambės dabartinę valdžią šlovinantys geriausi LRT ir kitos, gausiai biudžetiniais ir ES pinigais maitinamos oficiozinės žiniasklaidos kūriniai.

Komentarų nėra: