2015-01-27

Atsakymas Remigijui, ar vyrui kandidatuojant Vilniuje, o žmonai Klaipėdoje neatsiranda interesų konfliktas.

Remigijus: Gerbiamas Nagli, jūs nuolat deklaruojate kovą su nomenklatūra ir klanais. Apie tai pasisakote savo asmens aprašyme, o apie kovą su klanais daug kartų pasisakėte "Garliavos skandalo" metu. Tačiau į merus kandidatuojate tiek Jūs tiek Jūsų žmona. Sėkmės atveju, jeigu Jūs abu laimėtumėte rinkimus - valdžioje įsitvirtintų Puteikių klanas. Ar Puteikio klanas būtų toks pats kaip ir policijos ieškomos įtariamosios Neringos Venckienės ar kitoks?

N.P.: atsakymas Remigijui, ar vyrui kandidatuojant Vilniuje, o žmonai Klaipėdoje neatsiranda interesų konfliktas: jei vyras ir žmona toje pačioje darbovietėje ir vienas yra kito pavaldinys, tai atsiranda problema. Jei abu skirtingose darbovietėse ir jos nesusijusios - neatsiranda:
Vilniaus ir Klaipėdos biudžetai yra nesusiję tarpusavyje, panašiai,kaip nesusisiekiantys indai.
Kaip ir šių miestų valdymo struktūros nesusijusios: Vilniaus meras negali įtakoti Klaipėdos m.savivaldybės tarybos frakcijų susiėjimo į koalicijas, tarybos sprendimų.
Taip kad bendras klanas neįmanomas nei teoriškai,nei praktiškai.
Tuo tarpu, pvz. Mazuronio jaunesniojo, ar Landsbergio jaunėlio partinėms karjeroms poveikį ne tik per pavardę akivaizdžiai turėjo jų tėvai ir seneliai, esantys tose pačiose partijose.

Komentarų nėra: