2015-01-27

LT valdančių elitų darbotvarkėse štai kokių nėra kokių frazių ar žodžių: ilgaamžiškumas, sveikata, savižudybių prevencija ir t.t.

N.P.: dar viena iliustracija, kad lengvai per profilaktiką (nebūtinai per skiepus, užtektų reguliarių patikrinimų) išsaugomos gyvybės Vakarų ir Rytų Europos užsieniuose, o pas mus politikų dienotvarkėse ilgaamžiškumas, sveikata, savižudybių prevencija - nėra tokių frazių ar žodžių valdančių elitų darbotvarkėse.

Dar vienas atsilikusios šalies požymis - vienas didžiausių mirtingumų nuo gimdos kaklelio vėžio.
"Gydytojas K.Žilinskas: jei Lietuva nesugeba susitvarkyti su gimdos kaklelio vėžiu, vadinasi, ji yra skurdo šalis... Sergamumas gimdos kaklelio vėžiu, tiek ir mirtingumas nuo jo Lietuvoje iki pradedant
Atrankinės patikros dėl gimdos kaklelio patologijos programą buvo didžiausias tarp Šiaurės Europos šalių ir vienas didžiausių Europoje.
... Jei pas mus atsiras visuotinė mergaičių vakcinacija nuo ŽPV, jos rezultatai pasimatytų tik maždaug po 10 metų: tik tuomet pradės mažėti bendras susirgimų skaičius ir mes priartėsime prie Švedijos, Suomijos ir kitų išsivysčiusių šalių rodiklių. Šiuo metu situacija paradoksali - šalys didesnės, o gimdos kaklelio vėžiu sergančių moterų ten mažiau nei pas mus. Deja, šiuo metu gimdos kaklelio vėžys laikomas besivystančių ir skurdo šalių liga. Jei valstybė nesugeba susitvarkyti su šia problema, vadinasi, ji dar nėra pakankamai ekonomiškai išsivysčiusi", - tikino medikas"
http://www.delfi.lt/sveikata/sveikatos-naujienos/jaunoms-moterims-kertantis-vezys-kuris-negresia-tik-vienuolems.d?id=67003536

Komentarų nėra: