2018-12-11

N. Puteikis: „Viešieji pirkimai Švietimo ministerijoje - puikus rezervas 50 ar 60 mln. eurų mokytojų algoms didinti. Aš balsuosiu už mokytojus“.

Sulaukė ultimatumo: valdančiojoje koalicijoje šiuo metu dirbantis Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis teigė, kad tik kol kas yra valdančiojoje „valstiečių" frakcijoje, nes jam antradienį žadėta įteikti ultimatumą – esą jo ėjimas pas ŠMM nakvojančius pedagogus yra nesuderinamas su valdančiosios partijos politine linija.
„Žiniasklaida pakankamai daug rašė apie konkursus ministerijos viduje ir tos pačios ŠMM konkursus. Ten sumos yra 20, 30 mln. eurų. Tie konkursai buvo nešvarūs, neskaidrūs. Naujasis laikinai pareigas einantis ministras Rokas Masiulis pasakė, kad galima iš ten paimti, jis jau turi patirties.
Manau, tai puikus rezervas, iš ten atsirastų suma 50 ar 60 mln. eurų. Aš balsuosiu už mokytojus", – teigė N.Puteikis, pridurdamas, kad Seimo narys Justas Džiugelis parengė rezoliuciją, kuria bus siekiama atidėti biudžeto priėmimą savaitei.
N.Puteikis ragino premjerą Saulių Skvernelį, „valstiečių" lyderį Ramūną Karbauskį ir visą valdančiąją frakciją išgirsti žmones, mokytojus, ekonomistus ir padaryti pauzę biudžeto priėmime. Be to, pasak N.Puteikio, jei Seimo Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija palaikys mokytojus, biudžeto priėmimas gali sustoti.
https://www.15min.lt/m/id/aktualu/lietuva/kaip-kandidatai-i-prezidentus-sprestu-svietime-uzvirusia-krize-56-1072760

Komentarų nėra: