2018-12-11

Streikuojančių mokytojų pasiekimai ir Vyriausybės žengtas mažas žingsniukas tenkinant streikuotojų reikalavimus.

1. Švietimo ir mokslo ministerijos kolektyvinėje sutartyje buvo numatytas algos padidinimas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojams sulyginant su bendrojo ugdymo mokytojų algomis. Vykstant mokytojų streikams Vyriausybė ir ypač po mitingo žengė mažą žingsniuką link streikuotojų - paskelbė, kad didins nuo  2019 01 01. Tačiau šiandien Seime priiminėjant biudžeto projektą, Vyriausybė žengė antrą žingsniuką link streikuojančių reikalavimo didinti mokytojų algas nuo 2019 01 01 - pritarė
A. Papirtienės registruotam pasiūlymui, tiesa tik ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojams, bet tas didinimas prasidės IŠKART nuo 2019 01 01 d.
Akivaizdu, kad A. Papirtienės siūlymui (padėkokime jai!!! - beje, būtų puiki ministrė!) pritarta todėl, kad vyko streikas, o taip pat todėl, kad Seimo salės balkone biudžeto priėmimo metu buvo 100 mokytojų !
2. Be to, du iš penkių kaimiškųjų vienmandačių liberalų biudžeto balsavimo metu perėjo į mokytojų pusę, nors dar užvakar planavo balsuoti prieš mokytojų reikalavimus.
P.S.: aš visais atvejais balsavau griežtai už mokytojus. O dėl biudžeto balsavau PRIEŠ ir paaiškinau, kad tai darau ne tik protestuodamas prieš mažas mokytojų algas, bet pirmiausia todėl, kad nesutinku su viešu streikuojančių mokytojų žeminimu, kuris sklinda iš politinių lyderių lūpų jau kelinta savaitė!

Komentarų nėra: