2007-12-21

Dėl "Klaipėdos monolito" pasiūlėme merui pereiti į kitą tarybos komitetą

Nuotraukoje: 2007 m.: šalia Taikos prospekto ir Agluonos gatvės sankryžos statomas 16 aukštų pastatas "Neapolis" bus pirmasis A klasės biurų centras, jo konstrukcinę dalį stato bendrovė "Klaipėdos monolitas".

Iš mūsų frakcijos pareiškimo, perskaityto šįryt miesto tarybos posėdžio pradžioje:

TĖVYNĖS SĄJUNGOS FRAKCIJA PRAŠO KLAIPĖDOS M. MERO PASITRAUKTI IŠ TERITORIJŲ PLANAVIMO KOMITETO

...VTEK praeitą savaitę paskelbė visą savo sprendimo [dėl R.Taraškevičiaus ir "UAB "Klaipėdos monolito"] tekstą savo internetinėje svetainėje: http://www.vtek.lt/sprendimai/wordfile.php?id=638.
Jame VTEK atkreipia dėmesį, kad meras R.Taraškevičius Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas pažeidė ne tik tarybos posėdžio metu, bet ir dalyvaudamas savivaldybės Teritorijų planavimo komiteto posėdžiuose, kai juose buvo svarstomas minėto detalaus plano projektas.

UAB „Klaipėdos monolitas“ aktyviai dalyvauja statybos darbų konkursuose, vykstančiuose Klaipėdos mieste, todėl verslininkams gali kilti pagrįstos baimės, kad neužsisakius minėtos bendrovės teikiamų paslaugų, miesto savivaldybėje gali pradėti strigti jų rengiami plėtros projektai.

Atsižvelgdama į VTEK spendimą, bei į tai, kad Klaipėdai, kuri kuria atviro, demokratiško ir vakarietiško miesto įvaizdį, tokia situacija nedaro garbės, Tėvynės sąjungos frakcija Klaipėdos miesto taryboje šiandien vykusiame miesto tarybos posėdyje paprašė miesto mero R.Taraškevičiaus pasitraukti iš Klaipėdos m. savivaldybės tarybos Teritorijų planavimo komiteto narių.

Komentarų nėra: