2008-06-16

Ar atsiskaitinės meras už Klaipėdos m. savivaldybės tarybos kolegijos veiklą?

Ar turės galimybę klaipėdiečiai susipažinti su tarybos komitetų ataskaitomis?

 

Klaipėdos m. merui R.Taraškevičiui

2008 06 10 Nr.

PASIŪLYMAI

 

DĖL 2008 06 26 D. KLAIPĖDOS M. TARYBOS POSĖDŽIO DARBOTVARKĖS PAPILDYMO KOLEGIJOS IR KOMITETŲ ATASKAITOMIS

 

Klaipėdos m. savivaldybės tarybos veiklos reglamento (toliau – Reglamentas) 125 punkte nustatyta, kad Klaipėdos m. savivaldybės tarybos kolegija (toliau – Kolegija) ne rečiau kaip kartą per metus atsiskaito už savo veiklą savivaldybės tarybai (toliau – Taryba).

Reglamento 274 punkte nustatyta, kad Taryba išklauso „...kolegijos, komitetų ... ataskaitas ir priima dėl jų sprendimus".

Reglamento 275 punkto 2 dalyje nustatyta, kad „Kolegijos atskaitą rengia ir savivaldybės tarybai pateikia meras."

Reglamento 276 punkte nurodyta, kad „...kolegijos ataskaitą savivaldybės tarybai meras teikia raštu ir ją pristato savivaldybės tarybos posėdyje".

Reglamento 276 punkto 2 dalyje nurodyta, kad „Kolegijos nariai turi teisę papildyti mero pranešimą".

2008 06 05-06 d. tarybos posėdyje Jūs pažadėjote įtraukti į artimiausio tarybos posėdžio dienotvarkę tarybos kolegijos ir tarybos komitetų ataskaitų svarstymą ir paprašėte, kad komitetų pirmininkai parengtų atitinkamų tarybos sprendimų dėl komitetų ataskaitų projektus tokiam tarybos posėdžiui.

Atsižvelgiant į tai, prašome į artimiausio Klaipėdos m. tarybos posėdžio dienotvarkę, įtraukti šiuos klausimus:

1. Tarybos komitetų ataskaitų pristatymą, jų svarstymą ir tarybos sprendimų dėl šių ataskaitų priėmimą;

2. Kolegijos ataskaitos pristatymą, jo svarstymą, papildomus kolegijos narių pranešimus ir tarybos sprendimo dėl šios ataskaitos priėmimą.

Remdamasis Reglamento 276 punkto 2 dalimi norėčiau Jūsų teikiamos kolegijos ataskaitos svarstymo metu perskaityti papildomą pranešimą, todėl prašyčiau numatyti tam laiką 2008 06 26 d. Tarybos posėdyje ir, esant galimybei, gauti Kolegijos ataskaitą anksčiau, nei ji bus paskelbta kartu su dienotvarke, kad galėčiau pasiruošti savo papildomam pranešimui.

Tai pat prašyčiau pranešti, ar nesikeičia tarybos posėdžio data, o taip pat kelintu kausimu numatote siūlyti į dienotvarkę komitetų ataskaitas ir kolegijos ataskaitą.

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                      Naglis Puteikis

Komentarų nėra: