2008-06-10

DĖL REAGAVIMO Į KLAIPĖDOS M. GYVENTOJŲ PRANEŠIMUS APIE APLINKOS TERŠIMĄ TVARKOS

Klaipėdos m. merui R.Taraškevičiui

2008 06 10 Nr.

 

DĖL REAGAVIMO Į KLAIPĖDOS M. GYVENTOJŲ PRANEŠIMUS APIE APLINKOS TERŠIMĄ TVARKOS (ATMINTINĖS) PROJEKTO

 

Spaudoje aprašytas ne vienas atvejis, kai gyventojams bandant kreiptis į valstybės ar/ir savivaldybės institucijas dėl pastebėto aplinkos teršimo (kažkas pila galimai nuodingą skystį ant langus užstojančio medžio, žvyrkelis laistomas aitraus kvapo skysčiu neva kad nedulkėtų ir pan.), šių institucijų atstovai siunčia gyventojus į kitą panašaus profilio instituciją.

 

Tai išbandžiau ir pats: gyventojo prašymu skambinau į 5 minėtas institucijas ir klausiau, ką daryti su naktiniu medžio galimu nuodytoju ir kam perduoti grunto iš po tokio medžio mėginį. Visais atvejais buvau siunčiamas vis  į kitą įstaigą.

Šio mėginio nenorėjo paimti net atitinkami savivaldybės darbuotojai, siūlydami, kad raštą ir grunto mėginį nuvežčiau į dar 6-ą instituciją – laboratoriją.

 

Toks problemų nesprendimas kelia sumaištį, nesprendžia gyventojų sveikatos apsaugos nuo galimų apnuodijimų, nesprendžia galimo aplinkos teršimo  ir diskredituoją valdžią žmonių akyse.

 

Todėl manau, kad yra tikslinga parengti suderintą įvairaus pavaldumo institucijų reagavimo į panašius gyventojų pranešimus tvarką (arba atmintinę), kad tiek gyventojai, tiek savivaldybės administracijos aplinkos kokybės skyriaus, visuomenės sveikatos centro, aplinkos ministerijai pavaldaus departamento, inspekcijos ir tyrimų laboratorijų, policijos atitinkamų padalinių, civilinės saugos ir pan. darbuotojai žinotų, ką ir kaip kas turi daryti gavę aukščiau minėtos informacijos.

 

Šiam tikslui pasiekti parengiau atitinkamą Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegijos sprendimo projektą, kuriuo numatoma pavesti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai iki 2008 .... mėn. ...d. parengti reagavimo į Klaipėdos m. gyventojų pranešimus apie aplinkos teršimą tvarkos [alternatyvą – atmintinės] projektą.

 

Tarybos narys, Tėvynės sąjungos frakcijos pirmininkas                                      Naglis Puteikis

 

Komentarų nėra: