2009-12-02

Ačiū visiems, apgynusiems mane nuo šmeižto

Nuotraukose: Du uolūs parankiniai, prižiūrint dviem privačios apsaugos G4S firmos apsauginiams, tempia mane prie durų;

Prasimanymų kupinas DNSB „Upė" buv.pirmininkės G.Korsakės laiškas, dėl kurio visais būdais buvau apkaltintas smurtu;

Etikos komisijos posėdyje dalyvavo ir namo, kurio bendrijos susirinkime kilo konfliktas, gyventojai.

N.P.: Praktiškai kiekvieną dieną į mane, kaip į tarybos narį,dėl pačios įvairiausios pagalbos kreipiasi net ne po vieną, o po kelis miestiečius. Kai rusakalbės moterys pasiskundė, kad jas nuolat muša DNSB „Upė" susirinkimuose, nepatikėjau, bet apsiėmiau vietoj vienos iš su įgaliojimu nueiti į tokį renginį ir ... gavau į kailį (aršios pirmininkės nurodymu du uolūs parankiniai, prižiūrint dviem privačios apsaugos G4S (www.g4s.com/lit/lt) firmos apsauginiams, partrenkė mane į betonines grindis sužalodami pirštą ir alkūnę).

Parašiau pareiškimą policijai. Pirmininkei grėsė labai rimta baudžiamoji atsakomybė, nes pasirodo, ji jau buvo nuteista įsiteisėjusiu nuosprendžiu dėl DNSB narės kruvino sumušimo. Matyt, todėl parašė šmeižikišką pareiškimą. Nors ji ir rašo, bet negrasinau, nerodžiau jokių pažymėjimų, nesakiau, kad esu tarybos narys, niekam nesudaviau nei tyčia nei netyčia, su jokia policija nesiginčijau, ją , beje iškvietė neįleistieji DNSB nariai, pamatę, kad mane tranko. DNSB susirinkimuose remiantis DNSB įstatymu ir šis DNSB „Upė" įstatais jokių notaro patvirtintų įgaliojimų nereikia – užtenka ranka rašyto.

Apskritai tame pareiškime nėra nė vienos teisingos frazės. Tačiau šį pareiškimą žaibiškai kažkodėl iš pradžių net nepaklausę mano nuomonės, skubėjo platinti žiniasklaida (ve.lt1, 2, 3, 4, kl.ltčia,).

Buvau praktiškai nuteistas už akių („Klaipėda" kl.lt 091123 „Etikos komisijos pirmininkė Alina Velykienė teigė mačiusi merui atsiųstą raštą ir neabejoja, kad šį konfliktą ir N.Puteikio elgesį reikia svarstyti artimiausiame komisijos posėdyje").

Situaciją komplikavo tai, kad antstolis, filmavęs susirinkimą, su visa aparatūra jau buvo išmestas, kai mane trankė, todėl būtų tekę įrodinėti teismuose, kad nieko nemušiau su liudininkų pagalba. Liudininkų būtų buvę pakankamai, kad įrodyčiau, kad nieko nemušiau, o viskas buvo atvirkščiai, bet tai būtų užtrukę porą metų. Per tą laiką būčiau vaizduojamas smurtautoju.

Išgelbėjo atsitiktinumas. Kažkas (nežinau net kam padėkoti) perdavė valdžiai mušimo organizatorės operatoriaus medžiagą, o valdžia taip šventai buvo įtikėjusi, kad aš buvau girtas ir  mušiau moteris, kad neperžiūrėję valandos ilgio įrašo, išleido jį iš rankų.

Tas įrašas kartu su mane stojusių ginti 100-o to namo gyventojų peticija, bei jų naujai išrinktos pirmininkės ir valdybos ryžtingi veiksmai išgelbėjo nuo šmeižtų ir vakar Etikos komisija, peržiūrėjusi video, mane reabilitavo. „Jei taip visi politikai dirbtų, būtų daugiau tvarkos. Iš kur tokia ištvermė. Nors ir nesu N.Puteikio gerbėjas, nemačiau pažeidimų", - tokiomis replikomis sprendimą palydėjo komisijos nariai  - šiuos žodžius pasakė dainininkas, etikos komisijos  narys  Edmundas Kučinskas.

Tiesos dėlei reikia pasakyti, kad „aukos" nebuvo beprasmės, nes pamatę, kaip esu mušamas, nemaža dalis buvusios pirmininkės šalininkų perėjo į priešingą stovyklą, todėl buvo išrinkta nauja šio DNSB valdžia atšaukiant senąją.

 

Videoepizodas, kai buvau metams ir daužomasčia

www.ve.lt/?data=2009-11-30&rub=1190113119&id=1259586473

 

„Balticum TV" 2009 11 30 d. reportažas apie taičia (antras žinių reportažas)

www.ve.lt/?data=2009-12-01&rub=1183631948&id=1259654960&gem=video

 

Komisija išteisino N.Puteikį

„Klaipėda" 2009 12 01 Milda Skiriutė

Verdiktas: N.Puteikio elgesiu Etikos komisijos nariai labiau susižavėjo, nei pasipiktino.

Etikos komisija vienbalsiai nusprendė, jog bendrijos susirinkime gyventoją atstovavęs, o vėliau bendrijos pirmininkės smurtu apkaltintas tarybos narys Naglis Puteikis nepažeidė etikos.

Į miesto merą Rimantą Taraškevičių daugiabučių namų savininkų bendrijos valdybos pirmininkė Gražina Korsakė kreipėsi prieš savaitę. Rašte moteris teigė, kad N.Puteikis trukdė lapkričio 20-sosios vakarą vykusiame bendrijos narių susirinkime, nepakluso paprašytas palikti salę, grasino pirmininkei, o susistumdymo metu politikas jai esą spyrė į koją, o bendrijos buhalterei alkūne trenkė į paširdžius: http://klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/n-puteikiui-nemalonumai-del-smurto-pries-moteris-250021

G.Korsakė prašė apsvarstyti neva agresyvų N.Puteikio elgesį ir priimti deramą sprendimą. Vakar Etikos komisija svarstė šį skundą.

Posėdyje dalyvauti žadėjusi G.Korsakė neatvyko, tačiau posėdžio metu paskambino komisijos pirmininkei Alinai Velykienei. Moteris tvirtino atvykti negalinti,  nes nuo pat ryto neva patyrė spaudimą iš žiniasklaidos ir sulaukė grasinimų telefonu. G.Korsakė posėdžiui pateikė filmuotą susirinkimo medžiagą, tačiau prašė jos neviešinti.

Etikos komisijos nariai, peržiūrėję visą bendrijos pirmininkės pateiktą medžiagą,  neįžvelgė, kad N.Puteikis būtų elgęsis agresyviai ar smurtavęs prieš moteris.

Juostoje užfiksuota, kaip G.Korsakė koneveikia N.Puteikį, reikalauja išeiti, nors politikas turėjo vienos gyventojų įgaliojimą. Vėliau pirmininkė su pagalbininke pirmiausia už durų išmetė antstolį, kurį atsivedė tarybos narys, o po to - ir politiką. Moterys nekreipė dėmesio į aiškinimus, jog toks elgesys neteisėtas.

„Iš pradžių buvau įleistas į salę. Parodžiau gyventojos įgaliojimą. Atsisėdau. Išmesti norėjo, kai į salę pradėjo eiti nepageidaujami bendrijos nariai, kurių ji neįleido", - pasakojo N.Puteikis. Jam įgaliojimą parašiusi moteris teigė, kad  pirmininkė ją muša.

Įvertinę medžiagą Etikos komisijos nariai vienbalsiai nusprendė, jog N.Puteikis nepažeidė tarybos nario etikos. Jie tvirtino, jog politikas turėjo teisę dalyvauti susirinkime, nes buvo įgaliotas.

„Laukiau pikantiškų detalių, bet jokios agresijos nemačiau. Akivaizdu, kad tai melas. Jei taip visi politikai dirbtų, būtų daugiau tvarkos. Iš kur tokia ištvermė. Nors ir nesu N.Puteikio gerbėjas, nemačiau pažeidimų", - tokiomis replikomis sprendimą palydėjo komisijos nariai [Šiuos žodžius pasakė Edmundas Kučinskas]..

Palaikyti N.Puteikio į posėdį susirinko bendrijos „Upė" nariai, Kalnupės gatvės 21 namo gyventojai. Jie surinko šimtą parašų, palaikančių politiką.

G.Korsakė jau yra teista gyventojos sužalojimą.

 

N. Puteikį reabilitavo

Denisas NIKITENKA VE 2009 12 01

To dar nėra buvę: Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisijos nariai vienbalsiai išteisino kolegą Naglį Puteikį, kuris buvo apkaltintas agresyviu ir nepadoriu elgesiu daugiabučio namo savininkų bendrijos "Upė" susirinkime.

Sprendimą politikai vakar priėmė savo akimis pamatę filmuotą medžiagą apie tariamą N. Puteikio siautėjimą.

Peržiūrėję filmuotą medžiagą visi Etikos komisijos nariai nusprendė, jog N. Puteikis nebuvo nei agresorius, nei provokatorius, o veikiau auka. Vienbalsiai nuspręsta, kad šis politikas etikos normų nepažeidė.

"Tas žmogus, kuris kreipėsi į mūsų komisiją, yra neteisus ir kompromituoja Tarybos narius", - po posėdžio pareiškė minėtos komisijos pirmininkė Alina Velykienė.

Dažnai kolegų pliekiamas dėl netinkamo elgesio vakar miesto Tarybos narys N. Puteikis gavo dovanėlę - jį išteisino Etikos komisija

Ji turėjo omenyje bendrijos "Upė" valdybos pirmininkę Gražiną Korsakę, kuri, beje, Etikos komisijos posėdyje nepasirodė. Be to, mūsų dienraščio žiniomis, penktadienį ją nušalino nuo einamų pareigų.

Būtent G. Korsakė politikams surašė prašymą apsvarstyti ir įvertinti "agresyvų, netoleruotiną ir darantį gėdą Tarybos nariams" N. Puteikio elgesį.

Jos teigimu, lapkričio 20-ąją N. Puteikis apie pusantros valandos savo įžūliu elgesiu neleidęs vesti bendrijos susirinkimo - neva šaipęsis iš bendrijos narių, demonstravęs savo privilegijas, grasinęs, o paprašytas išeiti iš salės nepaklusęs.

Bendrijos nariams bandant už parankių išvesti N. Puteikį iš salės esą kilo susistumdymas, per kurį, anot G. Korsakės, politikas jai spyręs į koją, o bendrijos buhalterei alkūne trenkęs į paširdžius.

Etikos komisijos nariai iš pradžių svarstė, ar apskritai galima tokį subtilų klausimą nagrinėti viešai. Tačiau viešumo nepabijota, juolab kad į posėdį atvyko ir grupė N. Puteikį palaikančių bendrijos "Upė" narių.

Peržiūrėjus filmuotą medžiagą paaiškėjo, kad Tarybos narys elgėsi ramiai, o konfliktą provokavo būtent G. Korsakė.

"Aš į tą susirinkimą ėjau turėdamas fizinio asmens įgaliojimą, o neramumai prasidėjo, kai bandė išmesti iš posėdžio antstolį. Tos bendrijos posėdžiuose ne pirmą kartą naudojamas smurtas. Žmonės raštu prašo pagalbos, tačiau jos negauna nei iš policijos, nei iš savivaldybės", - tikino N. Puteikis.

Anot jo, 2007 m. kovo 20 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžiu G. Korsakė pripažinta kalta dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Minėtam politikui po incidento į pagalbą stojo ir arti 100 bendrijos "Upė" narių, kurie parašais išreiškė savo paramą.

 

N.Puteikis etikos nepažeidė 15min.lt Klaipėda

2009 11 30 d. Autorius: Aurelija Kripaitė 

2 komentarai:

Anonimistas rašė...

Bjauriai su tamsta pasielge. Kazkokie stuobriai su vistos smegenimis dviese taso vyra lyg koki suni... Stai kokia ji, tevyne musu, didvyriu zeme...

Naglis Puteikis rašė...

Negalėjau priešintis per daug, nes to labai norėjo, tą provokavo ir būtų teigę, kad sumušiau keliolika žmonių..